Vissza
Klasszikus almáspite
10 dkg cukor
20 dkg vaj vagy margarin,
30 dkg sima liszt
1 egész tojás + 1 tojás a kenéshez
fél zacskó sütőpor, vaníliás cukor
citromhéj, alma
 Az almát lereszeljük, megdinszteljük a cukorral és a fahéjjal. A tészta alapanyagait összedolgozzuk kézzel, egy kis cipó formát gyúrunk belőle. A sütőporral elkevert lisztet összemorzsoljuk a vajjal.
Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, jól összegyúrjuk, és fóliába csomagolva a hűtőben 1 órát pihentetjük. Majd elfelezzük a tésztát, kinyújtjuk az első adagot, és befektetjük a tepsibe amit előtte vékonyan kizsírozunk. Megszórhatjuk darált dióval is, egyenletesen elosztjuk rajta az almás tölteléket, végül beborítjuk a másik tésztalappal. A tészta tejét megkenjük tojássárgájával és megszurkáljuk villával.
Előmelegített sütőbe tesszük (190 fok) és kb 40-45 percig sütjük középhőmérsékleten.
Vissza
A honlapokon található információk a szolgáltatóktól származnak, azok naprakészségéért a működtető felelősséget nem vállal. Kérdés esetén a kapcsolatot közvetlenül vegye fel a kiválasztott szolgáltatóval.
Térségek közti együttműködés

„Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok”

A Vidékfejlesztési Program keretében a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület, a Nemesgörzsönyért Közalapítvány, valamint Litér Község Önkormányzatának együttműködésével valósult meg a projekt 2019 és 2020 között, bár a közös munka, a megalapozás már évekkel ezelőtt megkezdődött.

Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok

Megtalál minket
Legfrissebb hírek
Facebook