Vissza
Sztrapacska
 1 kg burgonya

45 dkg liszt

2 db tojás

víz

20 dkg füftöltszalonna

30 dkg juhtúró

só,

 Felkockázom és kisütöm a szlonnát.

A burgonyát amennyire csak lehet vékonyra reszeljük és a liszttel, tojással, vízzel, a kiszült zsírral sűrű nokedli tészta állagúra összekevere, sózom. Nagy fazékban vizet forralunk.

A gyakorlottabbak deszkáról kézzel szaggatják, de a nokedliszaggató is kitűnően megfelel a célnak

Kicsit hosszabb ideig főzzük, mint a nokedlit, hogy a krumpli is megfőjön. Leszűrjük és üvegtálba rakjuk.

A juhtúrót felforrósítjuk, összekeverjük a galuskával és a szalonna nagyobb részével.

A tetejére még juhtúró darabokat teszünk és egy nagyon rövid időre sütőbe tesszük.

Vissza
A honlapokon található információk a szolgáltatóktól származnak, azok naprakészségéért a működtető felelősséget nem vállal. Kérdés esetén a kapcsolatot közvetlenül vegye fel a kiválasztott szolgáltatóval.
Térségek közti együttműködés

„Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok”

A Vidékfejlesztési Program keretében a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület, a Nemesgörzsönyért Közalapítvány, valamint Litér Község Önkormányzatának együttműködésével valósult meg a projekt 2019 és 2020 között, bár a közös munka, a megalapozás már évekkel ezelőtt megkezdődött.

Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok

Megtalál minket
Legfrissebb hírek
Facebook