Vissza
Sajtos-túrós kelt pogácsa
 50 dkg liszt

25 dkg margarin

25 dkg túró

2 dl tejföl

10-10 kg sajt belegyúrni és szórni

4 dkg élesztő

2 teáskanál só

1 tojássárgája

cukor

 Az élesztőt egy kevés cukorral a tejben felfuttatjuk.

A margarint megolvasztjuk, hozzávalókat összekeverjük, egy kevés túrót kihagyva.

Lágy rugalmas tésztát kell, hogy kapjunk, amit egy kicsit kelesztünk.

Ezt követően kinyújtjuk, megszórjuk a maradék túró felével, a sajt felével és hajtogatjuk, ismét kelesztjük.

Megismételjük még egyszer az előző műveletet a maradék alapanyagokkal.

A következő kelesztést követően a levegőt kinyomkodva nyújtjuk, kb 2- cm vastagságúra, megkenjük tojással, megszórjuk bőven sajttal és kiszaggatjuk, illetve háromszökekre vágjuk.

Hagyuk kb. még 10-15 percet kelni, majd előmelegített sütőben 17-180 fokon aranybarnára sütjük,

Sós csemegeként a böllérfesztiválon kínáljuk, de más alkalmakkor, de gulyáslevesek mellé is nagyon finom.

(Sajtos-túrós keltpogácsa)
Vissza
A honlapokon található információk a szolgáltatóktól származnak, azok naprakészségéért a működtető felelősséget nem vállal. Kérdés esetén a kapcsolatot közvetlenül vegye fel a kiválasztott szolgáltatóval.
Térségek közti együttműködés

„Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok”

A Vidékfejlesztési Program keretében a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület, a Nemesgörzsönyért Közalapítvány, valamint Litér Község Önkormányzatának együttműködésével valósult meg a projekt 2019 és 2020 között, bár a közös munka, a megalapozás már évekkel ezelőtt megkezdődött.

Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok

Megtalál minket
Legfrissebb hírek
Facebook