Vissza
Pita grillen sütve
 20 dkg liszt

10 g élesztő (friss)

1,2 dl víz (langyos)

fél tk cukor

fél tk só

fél ek olaj

 Keverjük el a cukrot egy deciliter langyos vízben, majd morzsoljuk bele az élesztőt, tegyünk rá egy kanál lisztet, futtassuk fel.

A lisztet és a sót szitáljuk egy tálba, és öntsük bele az élesztős vizet. A maradék vizet is tegyük hozzá, és kezdjük dagasztani. Kézzel elég jó edzés, géppel kicsit szórakoztatóbb.

Ha gyúrható állapotba kerül a tészta, akkor borítsuk ki a pultra, kézzel is dagasszuk át újra, és formázzunk belőle egy gombócot.

Olajozzunk ki egy tálat, és tegyük bele a tésztát, és úgy forgassuk, hogy minden oldalról befedje az olaj. Takarjuk le egy tiszta konyharuhával, és meleg helyen hagyjuk kelni akár 1,5-2 órán át, vagy amíg a tészta a duplájára nem nő.

Nyomjuk ki a levegőt a tésztából, és vágjuk 5-6 darabra. Formázzunk belőle kis golyókat, tegyük egy lisztezett felületre, és hagyjuk további 10 percig pihenni.

Melegítsük elő a grillkövet 250 fokra. Ha a grillrácsra követ teszünk, arra egy kis tűzálló tálban helyezzünk vizet a párásításhoz, vagy magát a grillkövet locsoljuk meg.

A pitákat nyújtsuk ki kerekre úgy, hogy az átmérőjük körülbelül 10-12 centiméter legyen, a magasságuk pedig fél centiméter. mindkét oldalukat süssük 4-6 percig. Így lesz kívül ropogósabb, belül puhább. Ha puhábbra szeretnénk, akkor süssük picit rövidebb ideig.

Vissza
A honlapokon található információk a szolgáltatóktól származnak, azok naprakészségéért a működtető felelősséget nem vállal. Kérdés esetén a kapcsolatot közvetlenül vegye fel a kiválasztott szolgáltatóval.
Térségek közti együttműködés

„Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok”

A Vidékfejlesztési Program keretében a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület, a Nemesgörzsönyért Közalapítvány, valamint Litér Község Önkormányzatának együttműködésével valósult meg a projekt 2019 és 2020 között, bár a közös munka, a megalapozás már évekkel ezelőtt megkezdődött.

Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok

Megtalál minket
Legfrissebb hírek
Facebook