Vissza
Kenyér jénaiban Martinovszkyné Tóth Veronika receptje
 50 kg fehér liszt,

2,5 g élesztő

3dl víz,

3 evőkanál olaj,

1kk. cukor,

2kk só,

margarin a jénai kikenéséhez

 Kicsi langyos vízben felfuttatom az élesztőt a cukorral, ami kb.10-15 perc. Beleöntöm a lisztbe a hozzávalókat, dagasztom, majd kelesztem a tésztát 1 órán keresztül. Ha megkelt átgyúrom még egyszer, és kelesztem ismét 10 percet. Előmelegítem a sütőt, addig kikenem margarinnal a jénait. Beleteszem a tésztát, bevagdosom. Lekenem a tészta tetejét vízzel és a jénai tetejét is, vizesen teszem rá. Kb. 180 fokon kell lefedve sütni 20 percig. Az a fél idő. Innentől kezdve, tető nélkül kell sütni, még 20 percig. Itt már figyelgetni kell, nehogy megkapja a tetejét. Ha kész, megint lekened vízzel a tetejét és hagyni kell hűlni, konyharuha alatt.
Vissza
A honlapokon található információk a szolgáltatóktól származnak, azok naprakészségéért a működtető felelősséget nem vállal. Kérdés esetén a kapcsolatot közvetlenül vegye fel a kiválasztott szolgáltatóval.
Térségek közti együttműködés

„Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok”

A Vidékfejlesztési Program keretében a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület, a Nemesgörzsönyért Közalapítvány, valamint Litér Község Önkormányzatának együttműködésével valósult meg a projekt 2019 és 2020 között, bár a közös munka, a megalapozás már évekkel ezelőtt megkezdődött.

Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok

Megtalál minket
Legfrissebb hírek
Facebook