Vissza
Csokoládéfelfújt
 4 tojás

4 tojás sárgája

8-10 dk kristálycukor

25 dkg jó minőségű étcsokoládé

20 dkg vaj

5 dkg liszt

 Az gész tojásokat, a tojás sárgáját a kristálycukorral habosra keverünk. Mellette vízfürdőre állított keverőtálban a jó minőségű étcsokoládét és a vajat egybeolvasztunk. Folyamatos keverés mellett a felvert tojáshoz öntjük a vajas csokoládét, majd a liszttel kikeverjük. Vajazott, lisztezett szuflé formákba töltjük és 190 fokos sütőben csak addig sütjük, amíg a belseje még folyós marad. Formából kiborítva fogyaszthatjuk vanília fagyival, akár valamilyen savanyúbb ízű lekvárral.
Vissza
A honlapokon található információk a szolgáltatóktól származnak, azok naprakészségéért a működtető felelősséget nem vállal. Kérdés esetén a kapcsolatot közvetlenül vegye fel a kiválasztott szolgáltatóval.
Térségek közti együttműködés

„Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok”

A Vidékfejlesztési Program keretében a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület, a Nemesgörzsönyért Közalapítvány, valamint Litér Község Önkormányzatának együttműködésével valósult meg a projekt 2019 és 2020 között, bár a közös munka, a megalapozás már évekkel ezelőtt megkezdődött.

Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok

Megtalál minket
Legfrissebb hírek
Facebook