Vissza
Császarmorzsa baracklekvárral
 4 db tojás

vaníliás cukor

3 ek liszt

4 dl tej

kevés reszelt citromhéj (bio)

mazsola ízlés szerint

1 ek tejföl

vaj

baracklekvár, porcukor

 A tojásokat ketté választunk. A sárgáját kevés vaníliás cukorral, ízlés szerint kristálycukorral habosra keverjük, majd a liszt és a tej hozzáadásával egy méz sűrűségű, csomómentes masszát keverünk. Kevés citromhéjat reszelünk bele. Ízlés szerint egy fél marék mazsolát, illetve egy kanál tejfölt adunk hozzá. Ezt a masszát lazítjuk a felvert tojásfehérjével. Egy serpenyőben, olvasztott vajon, sűrűn kevergetve darabosra sütjük. Baracklekvárral és porcukorral tálaljuk.
Vissza
A honlapokon található információk a szolgáltatóktól származnak, azok naprakészségéért a működtető felelősséget nem vállal. Kérdés esetén a kapcsolatot közvetlenül vegye fel a kiválasztott szolgáltatóval.
Térségek közti együttműködés

„Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok”

A Vidékfejlesztési Program keretében a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület, a Nemesgörzsönyért Közalapítvány, valamint Litér Község Önkormányzatának együttműködésével valósult meg a projekt 2019 és 2020 között, bár a közös munka, a megalapozás már évekkel ezelőtt megkezdődött.

Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok

Megtalál minket
Legfrissebb hírek
Facebook