10 dkg vaj
2 tojás
25 dkg cukor (befőttel kevesebb)
2 dl tej
fél csomag sütőpor
1 kg barack (sárgabarack, vagy őszibarack)
A lisztet beleszitáljuk ésé a kemény habbá vert fehérjéket lazán hozzákeverjük.
A barackot meghámozzuk, felkockázzuk, és lisztbe forgatjuk (ettől nem fog lesüllyedni az aljára). Egy tepsit kivajazunk beszórjuk liszttel, beleöntjük a tésztamasszát, belerakosgatjuk a barackot, és előmelegített sütőbe megsütjük.
Akkor jó, ha kezd pirulni a teteje. Tűpróbát érdemes tartani.
Porcukorral megszórva tálalhatjuk.
„Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok”
A Vidékfejlesztési Program keretében a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület, a Nemesgörzsönyért Közalapítvány, valamint Litér Község Önkormányzatának együttműködésével valósult meg a projekt 2019 és 2020 között, bár a közös munka, a megalapozás már évekkel ezelőtt megkezdődött.