Vissza
Almás keltpalacsinta
250 g finomliszt,

egy csipet só

100 ml tej ,

20 grfriss élesztó

30 g vaj ,

50 g kristálycukor,

1 csomag vaníliás cukor,

1 evőkanál frissen facsart citromlé

2-3 közepes alma

2 evőkanál porcukor és 1 teáskanál fahéj a szóráshoz, olaj

 A tejet a vajjal egy kis tálkában megmelegítjük, hogy felolvadjon a vaj, de ne legyen forró, mert ebbe kell belemorzsolni az élesztőt. Keverjük össze, takarjuk le, és tegyük félre 10 percre, amíg az élesztő felfut, vagyis megemelkedik. Egy műanyag edénybe beleszitáljuk a lisztet (így könnyebb lesz, meg levegősebb) majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, a tojást, cukrot, vaníliás cukrot és az élesztős tejes keveréket. Az almákat meghámozzuk és lereszeljük, majd meglocsoljuk a citromlével és ezt is hozzáadjuk a lisztes keverékhez. Sűrű masszát keverünk belőle és pihentetjük legalább 40 percet. Érdemes melegebb helyre tenni, hogy megkeljen. Egy közepes serpenyőt felforrósítunk, majd kikenjük egy ecset segítségével, kevés olajjal majd egy kisebb merőkanálnyi masszát (kb. 2 púpos evő kanálnyit) teszünk a serpenyőbe. Mindkét oldalán kb 2-3 percig kell sütni, akkor jó, ha szép barna lesz. A megsült palacsintákat megszórjuk a fahéjas porcukorral. Melegen, lekvárral, mogyorókrémmel, kakaóporral, esetleg pudinggal kínáljuk.
(Almás keltpalacsinta)
Vissza
A honlapokon található információk a szolgáltatóktól származnak, azok naprakészségéért a működtető felelősséget nem vállal. Kérdés esetén a kapcsolatot közvetlenül vegye fel a kiválasztott szolgáltatóval.
Térségek közti együttműködés

„Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok”

A Vidékfejlesztési Program keretében a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület, a Nemesgörzsönyért Közalapítvány, valamint Litér Község Önkormányzatának együttműködésével valósult meg a projekt 2019 és 2020 között, bár a közös munka, a megalapozás már évekkel ezelőtt megkezdődött.

Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok

Megtalál minket
Legfrissebb hírek
Facebook