Vissza
Vargányakrémleves
 1 ek vaj

1 ek lisz

1 ek vargányaliszt (szárytott őrölt vargánya)

1 gerezd fokhagyma

kakukkfű, ételízesítő

2 dl csontleves

1 dl tejszín

petrezselyem, parmezánsajt

 

kenyér

 Egy evőkanál házivajban enyhén megpiríttunk egy rántást készíttünk, a búzalisztel és egy ek.vargányalisztel

Apróra vágott fokhagymát (kb egy gerezd negyede) kissebb csokor kakukkfű, egy teaskanál delikát, ezt a rántással elkeverjük. Csontleves alaplét használunk. Kevés csontleves alaplével felöntjük és krémesre keverjük a rántást, majd hozzaadjuk a maradék csontlevest (kevés vizzel lehet higítani) Sűrű tejszinnel behabarjuk majd felforraljuk

Friss petrezselyemzöldel, parmezánsajtal meghintjük a tetejét. Sajtos vajas piritóssal tálaljuk.

Vissza
A honlapokon található információk a szolgáltatóktól származnak, azok naprakészségéért a működtető felelősséget nem vállal. Kérdés esetén a kapcsolatot közvetlenül vegye fel a kiválasztott szolgáltatóval.
Térségek közti együttműködés

„Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok”

A Vidékfejlesztési Program keretében a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület, a Nemesgörzsönyért Közalapítvány, valamint Litér Község Önkormányzatának együttműködésével valósult meg a projekt 2019 és 2020 között, bár a közös munka, a megalapozás már évekkel ezelőtt megkezdődött.

Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok

Megtalál minket
Legfrissebb hírek
Facebook