Vissza
Tejszínes, szegfűgombás zöldséges csirkeleves
 15 dkg kenyérszalonna

2 fej vöröhagyma

3 nagy gerezd fokhagyma

40 dkg csirkemell

leveszöldség, 5 sárgarépa, 2 fehérrépa, 1 zeller, 1 marék zöldbab

20 dkg szegfűgomba

víz

só, bors, kapor

1-1 dl tejszín és tejföl

citromlé

 Kenyérszalonnát zsírjára sütöttem, rajta az apróra szelthagymát pirítottam. Mielőtt kész lett, fokhagymát nyomtam bele. Ezt követően apróra vágott csirkemellet tettem rá, sóztam, borsoztam, és miután kifehéredett, 2 liter vizet öntöttem rá. Mikor felforrt, felszeletelt zöldséget tettem bele, Mikor ezek majdnem készre puhultak, beletettem a szegfűgombát (Marasmius oredaes), és egy teáskanál kaprot, majd még 10 percig forraltam. Ezután 1dl tejszin, 1dl tejföl es 3 kanál kölesliszt keverékével behabartam, és megint felforraltam. A tűzről levéve citromlevet öntöttem bele (ízlés szerint), hogy kicsit savanykás ízt kapjon.
(Tejszínes, szegfűgombás zöldséges csirkeleves)
Vissza
A honlapokon található információk a szolgáltatóktól származnak, azok naprakészségéért a működtető felelősséget nem vállal. Kérdés esetén a kapcsolatot közvetlenül vegye fel a kiválasztott szolgáltatóval.
Térségek közti együttműködés

„Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok”

A Vidékfejlesztési Program keretében a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület, a Nemesgörzsönyért Közalapítvány, valamint Litér Község Önkormányzatának együttműködésével valósult meg a projekt 2019 és 2020 között, bár a közös munka, a megalapozás már évekkel ezelőtt megkezdődött.

Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok

Megtalál minket
Legfrissebb hírek
Facebook