1 liter húsleveslé
2 dl tejszín
1 ek kukoricakeményítő
2 ek olaj
só, bors,
bacon szalonna
díszítéshez rizschips és snidling
Felöntöm a húsleves levével, összefőzöm.
Megturmixolo, majd lisztből, tejszínből habarást készítek, azt beleöntöm.
Kóstolom, fűszerezem, ha kell még turmixolom kicsit.
Megpirítom a szalonnát.
A levest a pirított szalonnával, friss kerti fűszerekkel és rizschipsszel tálalom.
„Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok”
A Vidékfejlesztési Program keretében a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület, a Nemesgörzsönyért Közalapítvány, valamint Litér Község Önkormányzatának együttműködésével valósult meg a projekt 2019 és 2020 között, bár a közös munka, a megalapozás már évekkel ezelőtt megkezdődött.