Vissza
Mángold leves
 1,5-2 kg mángold

1 liter húsleveslé

2 dl tejszín

1 ek kukoricakeményítő

2 ek olaj

só, bors,

bacon szalonna

díszítéshez rizschips és snidling

 A mángoldot megmosom, a kemény szárát kivágom, tépkedéssel felaprítom és kevés olajon megdinsztelem.

Felöntöm a húsleves levével, összefőzöm.

Megturmixolo, majd lisztből, tejszínből habarást készítek, azt beleöntöm.

Kóstolom, fűszerezem, ha kell még turmixolom kicsit.

Megpirítom a szalonnát.

A levest a pirított szalonnával, friss kerti fűszerekkel és rizschipsszel tálalom.

(Mángold leves)
Vissza
A honlapokon található információk a szolgáltatóktól származnak, azok naprakészségéért a működtető felelősséget nem vállal. Kérdés esetén a kapcsolatot közvetlenül vegye fel a kiválasztott szolgáltatóval.
Térségek közti együttműködés

„Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok”

A Vidékfejlesztési Program keretében a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület, a Nemesgörzsönyért Közalapítvány, valamint Litér Község Önkormányzatának együttműködésével valósult meg a projekt 2019 és 2020 között, bár a közös munka, a megalapozás már évekkel ezelőtt megkezdődött.

Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok

Megtalál minket
Legfrissebb hírek
Facebook