Vissza
Lecsó sütőben
 2 nagy fej hagyma

4 gerezd fokhagyma

1,5 kg paprika

2 nagy cukkini

1 kg paradicsom vegyes színű

 

3 ek olaj

friss kerti fűszerek: rozmaring, bazsalokom

só, bors

Az alapanyagok a saját kertünkből származnak, így leginkább nyár végén készítem el.

 A lecsót sokféle formában szeretjük. A legízletesebben a sütőben, kemencében tudom elkészíteni, és kevesebb tűzhely mellett állást is igényel.

Az alapanyagokat megmosom, megtosztítom, felszeletelem.

Az olajjal, fűszerekkel összekeverem és tepsibe teszem.

Alacsony hőfokon kb 140 fok, hogy az ízek minél inkább összeérjenek de a fűszerek és zöldségek ne égjenek meg 2-2,5 órán át sütöm.

Ezt követően frissen fogyasztható, télire letehető (kicsit több olajjal a tetején és leturmixolva szószként is kínálható. Nálunk egész évben nagy kedvenc.

Vissza
A honlapokon található információk a szolgáltatóktól származnak, azok naprakészségéért a működtető felelősséget nem vállal. Kérdés esetén a kapcsolatot közvetlenül vegye fel a kiválasztott szolgáltatóval.
Térségek közti együttműködés

„Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok”

A Vidékfejlesztési Program keretében a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület, a Nemesgörzsönyért Közalapítvány, valamint Litér Község Önkormányzatának együttműködésével valósult meg a projekt 2019 és 2020 között, bár a közös munka, a megalapozás már évekkel ezelőtt megkezdődött.

Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok

Megtalál minket
Legfrissebb hírek
Facebook