Vissza
Bundázott csirke tési tökmagolajos zöldsalátával
 4-5 szelet csirkemell

5 ek liszt

1 dl tej

fél reszelt burgonya (nyers)

 

friss zöldsalátához ízlés szerint, saláta, paprika, hagyma, uborka, paradicsom

tökmag

Tési tökmagolaj

só, bors, citromlé

a sütéshez ola

 A csirkemelleket előkészítem, kicsit megkloffolom, sózom.

A masszához az alapanyagokat összekeverem.

A sütéshez az olajat felforrósítom

A csirkeszeleteket lisztben megforgatom, majd a masszában, és azonnal a forró olajba teszem.

Közepes lángon megforgatva aranybarnára sütöm.

 

A zöldsaláta alapanyagait összevágom, összekeverem

A tökmagot száraz serpenyőben megpirítom.

A salátát a fűszerekkel, cirtomlével összekeverem és tökmagolajjal meglocsolom.

A húst tejföllel és sajttal hintve tálalom.

Vissza
A honlapokon található információk a szolgáltatóktól származnak, azok naprakészségéért a működtető felelősséget nem vállal. Kérdés esetén a kapcsolatot közvetlenül vegye fel a kiválasztott szolgáltatóval.
Térségek közti együttműködés

„Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok”

A Vidékfejlesztési Program keretében a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület, a Nemesgörzsönyért Közalapítvány, valamint Litér Község Önkormányzatának együttműködésével valósult meg a projekt 2019 és 2020 között, bár a közös munka, a megalapozás már évekkel ezelőtt megkezdődött.

Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok

Megtalál minket
Legfrissebb hírek
Facebook