Vissza
Szilvás pite
 30 dkg liszt

15 dkg hideg vaj

10 dkg cukor

1 teáskanál sütőpor

1 tojás

1 csipet só

0.5 dl tejföl

80 dkg szilva

3 evőkanál zsemlemorzsa

3 evőkanál porcukor

1 teáskanál fahéj

1 tojás

 A sütőporral elkevert lisztet morzsold el a vajjal, üsd bele a tojást, keverd hozzá a tejfölt és a cukrot, picit sózd meg, és gyúrj az egészből sima tésztát. Csavard folpackba, és helyezd a hűtőbe egy órára. Közben a szilvát mosd meg, magozd ki, felezd el, és forgasd fahéjas porcukorba.

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A tészta egynegyedét vedd el, a maradékot nyújtsd ki kör alakúra, és egyengesd el egy piteformában. A tetejét villával szurkáld meg, szórd meg zsemlemorzsával, és oszd el rajta a fahéjas szilvát. Ezután a maradék tésztát is nyújtsd ki, és éles késsel vagy derelyevágóval vágj belőle egyforma széles csíkokat, amelyeket rácsos alakban helyezz el a szilva tetején. Kend meg felvert tojással, majd told a sütőbe fél órára, amíg szép aranybarna színt kap a teteje.

Vissza
A honlapokon található információk a szolgáltatóktól származnak, azok naprakészségéért a működtető felelősséget nem vállal. Kérdés esetén a kapcsolatot közvetlenül vegye fel a kiválasztott szolgáltatóval.
Térségek közti együttműködés

„Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok”

A Vidékfejlesztési Program keretében a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület, a Nemesgörzsönyért Közalapítvány, valamint Litér Község Önkormányzatának együttműködésével valósult meg a projekt 2019 és 2020 között, bár a közös munka, a megalapozás már évekkel ezelőtt megkezdődött.

Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok

Megtalál minket
Legfrissebb hírek
Facebook