Vissza
Szilvás batyu vaníliafagylattal
 30 dkg liszt

15 dkg hideg vaj

10 dkg cukor

1 teáskanál sütőpor

1 tojás

1 csipet só

0.5 dl tejföl

80 dkg szilva

porcukor

1 teáskanál fahéj

1 tojás

vanliafagylalt

 A sütőporral elkevert lisztet morzsold el a vajjal, üsd bele a tojást, keverd hozzá a tejfölt és a cukrot, picit sózd meg, és gyúrj az egészből sima tésztát. Csavard folpackba, és helyezd a hűtőbe egy órára. Közben a szilvát mosd meg, magozd ki, vágd fel apró darabokra.

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Készíts elő egy muffin sütőt és formapapírokkal béleld ki.

A tésztát nyútsd ki kb fél cm vastagra és szaggass belőle akkora köröket, hogy a formapípírt ki tudd bélelni vele. (szilikon sütőformába nem kell formapapír)

A tésztát megtöltöm szilvával és egy kis fahéjas porcukorral meghintem.

Lezárom, megszurkálom és tojással lekenem. Aranybarnára sütöm.

Porcukorral, vaníliafagylalttal tálalom.

Vissza
A honlapokon található információk a szolgáltatóktól származnak, azok naprakészségéért a működtető felelősséget nem vállal. Kérdés esetén a kapcsolatot közvetlenül vegye fel a kiválasztott szolgáltatóval.
Térségek közti együttműködés

„Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok”

A Vidékfejlesztési Program keretében a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület, a Nemesgörzsönyért Közalapítvány, valamint Litér Község Önkormányzatának együttműködésével valósult meg a projekt 2019 és 2020 között, bár a közös munka, a megalapozás már évekkel ezelőtt megkezdődött.

Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok

Megtalál minket
Legfrissebb hírek
Facebook