Vissza
Szilva szósz Klári mama receptje
 1 kg szilva

cukor

fahéj, szegfűszeg

húsleves lé

citrom

1 kis pohár tejföl

1 ek liszt

 A kimagozott szilvát negyedelem és kevés vízzel felteszem a lábosba, egy kicsit rottyantom, majd hozzáadom a fahéjat, szegfűszeget. Húslevessel felöntöm a gyümölcsöt, de szeretem ha nem túl sok a lé. Ha nincs maradék húsleves tyúkhúsleves kockát teszek a gyümölcshöz. Folyamatosan kóstolok, a gyümölcs savassága alapján kevés cukrot is teszek a forrásban lévő edénybe. Ha szükséges picit sózom, citrom karikákkal ízesítem.

Mikor már megpuhultak a gyümölcsök, a tejföllel és a liszttel habarást készítünk, amit simára keverünk. Ezt fokozatosan felmelegítjük a forró lével, és ha már kellően meleg a habarásunk, ráöntjük a megpuhult gyümölcsre. Néhány percig együtt forraljuk, és azután már tálalhatjuk is. A tejföl adja meg azt az ízt, amivel nagyanyáink varázsolták isteni finomra. Lehet tejszínnel is helyettesíteni a tejfölt, de nekem a régi időket hozza vissza a tejfölös habarás

Vissza
A honlapokon található információk a szolgáltatóktól származnak, azok naprakészségéért a működtető felelősséget nem vállal. Kérdés esetén a kapcsolatot közvetlenül vegye fel a kiválasztott szolgáltatóval.
Térségek közti együttműködés

„Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok”

A Vidékfejlesztési Program keretében a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület, a Nemesgörzsönyért Közalapítvány, valamint Litér Község Önkormányzatának együttműködésével valósult meg a projekt 2019 és 2020 között, bár a közös munka, a megalapozás már évekkel ezelőtt megkezdődött.

Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok

Megtalál minket
Legfrissebb hírek
Facebook