Vissza
Szilva öntet
 1 kg szilva

cukor

fahéj,

vanília

 Süteményekhez, nagyszerű kiegészítő a szilva öntet

Az öntethez a szilvákat kimagozzuk és apróbb darabokra vagdaljuk. A cukrot hozzáadjuk és alacsony hőmérsékleten 30-35 percig főzzük, ezalatt a gyümölcshús megpuhul és eléri a megfelelő sűrűséget. Durva szövésű szűrőn áttörjük, hogy a héjat eltávolítsuk, de ez elmaradhat.

Fahéjjal és vaníliával ízesítjük.

Vissza
A honlapokon található információk a szolgáltatóktól származnak, azok naprakészségéért a működtető felelősséget nem vállal. Kérdés esetén a kapcsolatot közvetlenül vegye fel a kiválasztott szolgáltatóval.
Térségek közti együttműködés

„Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok”

A Vidékfejlesztési Program keretében a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület, a Nemesgörzsönyért Közalapítvány, valamint Litér Község Önkormányzatának együttműködésével valósult meg a projekt 2019 és 2020 között, bár a közös munka, a megalapozás már évekkel ezelőtt megkezdődött.

Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok

Megtalál minket
Legfrissebb hírek
Facebook