Ráöntjük a cukrot, egy kevés fahéjat, majd hozzáöntjük a natúr joghurtot. Kissé megforgatjuk, majd az egészet beleöntjük egy turmixgépbe, és krémesre aprítjuk.
A levest finom lyukú szűrőn átszűrjük, és tálakba töltjük.
Egy botmixer segítségével a tálalóedényben felhabosítjuk.
Betétként adhatunk hozzá egy gombóc fahéjas fagylaltot, vagy ha kiadósabbat szeretnénk, készítsünk hozzá mini túrógombócokat.
A díszítésre szánt szilvát nagyon apró kockákra vágjuk, és a tetejét meghintjük vele.
„Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok”
A Vidékfejlesztési Program keretében a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület, a Nemesgörzsönyért Közalapítvány, valamint Litér Község Önkormányzatának együttműködésével valósult meg a projekt 2019 és 2020 között, bár a közös munka, a megalapozás már évekkel ezelőtt megkezdődött.