Vissza
Hideg joghurtos szilvaleves főzés nélkül
 60 dkg szilva (érett szilvából)

15 dkg cukor (vagy más, egyenértékű édesítőszer)

6 dl joghurt (natúr joghurt)

1 kávéskanál fahéj

 

díszítéshez

apróra vágot szilva, vanília fagylalt vagy bármi más ízlés szerint

 A szilvát megmossuk, félbevágva kimagozzuk, és tálba tesszük.

Ráöntjük a cukrot, egy kevés fahéjat, majd hozzáöntjük a natúr joghurtot. Kissé megforgatjuk, majd az egészet beleöntjük egy turmixgépbe, és krémesre aprítjuk.

A levest finom lyukú szűrőn átszűrjük, és tálakba töltjük.

Egy botmixer segítségével a tálalóedényben felhabosítjuk.

Betétként adhatunk hozzá egy gombóc fahéjas fagylaltot, vagy ha kiadósabbat szeretnénk, készítsünk hozzá mini túrógombócokat.

A díszítésre szánt szilvát nagyon apró kockákra vágjuk, és a tetejét meghintjük vele.

Vissza
A honlapokon található információk a szolgáltatóktól származnak, azok naprakészségéért a működtető felelősséget nem vállal. Kérdés esetén a kapcsolatot közvetlenül vegye fel a kiválasztott szolgáltatóval.
Térségek közti együttműködés

„Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok”

A Vidékfejlesztési Program keretében a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület, a Nemesgörzsönyért Közalapítvány, valamint Litér Község Önkormányzatának együttműködésével valósult meg a projekt 2019 és 2020 között, bár a közös munka, a megalapozás már évekkel ezelőtt megkezdődött.

Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok

Megtalál minket
Legfrissebb hírek
Facebook