Vissza
Ecetes szilva Csizmadia mama recepfüzetéből
 2 kg szilva

40 dkg kristálycukor

1.5 l víz

1.5 dl 10 százalékos ecet

2 kisebb rúd fahéj

3 db szegfűszeg

1 csipet só

 A szilvákat alaposan megmosom, a szárát eltávolítom.

Csak ép gyümölcsöket használok, ez fontos!

A savanyító léhez összekeverem egy lábosban a vizet, az ecetet, a sót, a cukrot, a szegfűszeget és a fahéjat, majd forrald fel.

A szilvákat az alaposan elmosott, szárított üvegbe rendezem, szépen, mutatósan, szorosan egymás mellé, majd felöntöm a fűszeres vízzel.

Kicsit hagyom állni benne a gyümölcsöt, majd a levet óvatosan leöntve ismét átforralom. Ezt követően a gyümölcsre töltöm, hogy ellepje.

Az üvegeket jó alaposan, légmentesen lezárom, meleg dunsztban kihűtöm, majd a hűvös kamrában tárolom.

Kell egy-két hónap, hogy a gyümölcs átvegye a fűszeres ízt, és finom savanyúsággá váljon.

Vissza
A honlapokon található információk a szolgáltatóktól származnak, azok naprakészségéért a működtető felelősséget nem vállal. Kérdés esetén a kapcsolatot közvetlenül vegye fel a kiválasztott szolgáltatóval.
Térségek közti együttműködés

„Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok”

A Vidékfejlesztési Program keretében a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület, a Nemesgörzsönyért Közalapítvány, valamint Litér Község Önkormányzatának együttműködésével valósult meg a projekt 2019 és 2020 között, bár a közös munka, a megalapozás már évekkel ezelőtt megkezdődött.

Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok

Megtalál minket
Legfrissebb hírek
Facebook