Vissza
Aszalt szilvával töltött csirkemell
 4 db csirkemell filé hosszában vágd félbe

25 dkg aszalt szilva ez a mag nélküli súly

1 kávéskanál bors

1 teáskanál

15 dkg bacon vékonyra szeletelve

5 evőkanál olaj

Az aszaltszilvát beáztatjk, majd szűrjük és kicsit felszárítjuk róla a folyadékot.

A csirkemell szeleteket felvágjuk, kikloffoljuk, sózd, borsozd, és oszd el rajtuk az aszalt szilvát.

Tekerd fel a csirkemelleket, a tekercseket pedig baconbe göngyöld bele. Megtűzheted fogpiszkálóval, hogy sütés közben egyben maradjanak. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

Tedd tepsibe a csirkemelleket, fedd le fóliával a tepsit, és 30 percig, 180 fokon süsd a csirkemellet. 30 perc múlva vedd le a fóliát, és még további 20-30 percig pirítsd a finom csirkemelleket.

 

A csirkemelleket leget egyebn bevagdosni és a tölteléket abba helyezni és így sütőben megsütni, vagy a göngyölést követően a hagyományos módon, liszt, tojás, morzsa, panírozni és bő olajban kisütni.

Vissza
A honlapokon található információk a szolgáltatóktól származnak, azok naprakészségéért a működtető felelősséget nem vállal. Kérdés esetén a kapcsolatot közvetlenül vegye fel a kiválasztott szolgáltatóval.
Térségek közti együttműködés

„Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok”

A Vidékfejlesztési Program keretében a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület, a Nemesgörzsönyért Közalapítvány, valamint Litér Község Önkormányzatának együttműködésével valósult meg a projekt 2019 és 2020 között, bár a közös munka, a megalapozás már évekkel ezelőtt megkezdődött.

Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok

Megtalál minket
Legfrissebb hírek
Facebook