Vissza
Töltött sertésdagadó
 1 db közepes méretű dagadó (nyula),

15 dkg máj,

1 kis üveg csiperke gomba,

2 db tejben áztatott zsemle,

1 kis fej vöröshagyma,

2 gerezd fokhagyma,

Baconszalonna ,

1 csokor petrezselyem zöld,

1 db tojás,

só, bors ízlés szerint.

 Kevés zsiradékon a hagymát, fokhagymát üvegesre pároljuk, a felkockázott csirkemájat elősütjük a hagymás zsíron, majd lecsepegtetjük.

A tejbe áztatott zsemlét kinyomkodjuk, a lecsepegtetett májjal, gombával, petrezselyemzölddel, tojással, fűszerekkel összekeverve masszát készítünk.

A dagadót óvatosan felszúrjuk, nehogy kivágjuk, az elkészített masszát a belsejébe töltjük, a végét hústűvel betűzzük.

Az így előkészített dagadót baconnal betekerjük, kizsírozott tepsibe tesszük és mehet a sütőbe.

1-1,5 óra alatt puhára sütjük.

Vissza
A honlapokon található információk a szolgáltatóktól származnak, azok naprakészségéért a működtető felelősséget nem vállal. Kérdés esetén a kapcsolatot közvetlenül vegye fel a kiválasztott szolgáltatóval.
Térségek közti együttműködés

„Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok”

A Vidékfejlesztési Program keretében a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület, a Nemesgörzsönyért Közalapítvány, valamint Litér Község Önkormányzatának együttműködésével valósult meg a projekt 2019 és 2020 között, bár a közös munka, a megalapozás már évekkel ezelőtt megkezdődött.

Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok

Megtalál minket
Legfrissebb hírek
Facebook