Vissza
Tepsis káposzta
 1 kg oldalas

0,5 kg darálthús

1 kg savanyúkáposzta

5-6 szelet húsos füstöltszalonna

2 fej vöröshagyma,

3-4 gerezd fokhagyma

2 tojás

15 dkg barnarizs

só, bors, pirospaprika, babérlevél, kapor

1 ek sertészsír

1 ek étolaj

 A szalonnát zsírjára sütöm, azon a hagymát megdisztelem. ráteszem a csontos oldalast, fűszereze,. visszateszem rá a sültzalonnát..

Közben barnarizst teszek fel főni.

A darálthúsból a tojás, hagyam, fokhagyma, rizs, fűszrek felhasználásával gombócikat készítek.

A megpirult húsokat tepsibe szedem.

A maradék zsiradékon a káposztát párolom.

Elkezdem a rétegzést: káőosza, hús, rá a gombóc, majd befedem káposztával.

Sütöbe tolom és kb 180 fokon egy órán át sütöm.

Tejföllel, kaporral tálalom.

(Tepsis káposzta)
Vissza
A honlapokon található információk a szolgáltatóktól származnak, azok naprakészségéért a működtető felelősséget nem vállal. Kérdés esetén a kapcsolatot közvetlenül vegye fel a kiválasztott szolgáltatóval.
Térségek közti együttműködés

„Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok”

A Vidékfejlesztési Program keretében a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület, a Nemesgörzsönyért Közalapítvány, valamint Litér Község Önkormányzatának együttműködésével valósult meg a projekt 2019 és 2020 között, bár a közös munka, a megalapozás már évekkel ezelőtt megkezdődött.

Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok

Megtalál minket
Legfrissebb hírek
Facebook