Vissza
Szilvalekváros hájas kráfli
 A lisztet átszitáljuk, beletesszük a tojások sárgáját, sót, porcukrot, ecetet, majd kevés langyos vizet.. Ezt alaposan kidagasztjuk.

A hájat liszttel összegyúrjuk, formázzuk, és a kinyújtott tészta közepére helyezzük. Az oldalait négy oldalról felhajtjuk, és kisodorjuk, összehajtjuk, fél órát pihentetjük. Ezt a folyamatot négyszer megismételjük.

Pihentetést követően kinyújtjuk, négyzet alakúra vágjuk, szilvalekvárt halmozunk a tetejére, felhajtjuk az oldalát és gyorsan kisütjük. Porcukorral ízesítjük.

Vissza
A honlapokon található információk a szolgáltatóktól származnak, azok naprakészségéért a működtető felelősséget nem vállal. Kérdés esetén a kapcsolatot közvetlenül vegye fel a kiválasztott szolgáltatóval.
Térségek közti együttműködés

„Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok”

A Vidékfejlesztési Program keretében a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület, a Nemesgörzsönyért Közalapítvány, valamint Litér Község Önkormányzatának együttműködésével valósult meg a projekt 2019 és 2020 között, bár a közös munka, a megalapozás már évekkel ezelőtt megkezdődött.

Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok

Megtalál minket
Legfrissebb hírek
Facebook