Vissza
Sertéspörkölt

2 közepes fej vöröshagyma (apróra vágva)

4-5 gerezdfokhagyma (kis fej, apróra vágva)

2 db paradicsom (négy felé vágva)

2 közepes db paprika (hosszában félbevágva)

2 ek disznózsír

2 ekpirospaprika

, bors, kömény

ízlés szerint babérlevél, majoranna, csípős paprika

 A húst alaposan megmossuk, és nagyobb (kb. 2x2cm-es) darabokra vágjuk. Közben az olajat elkezdjük melegíteni egy lábosban, és megpucoljuk, majd felaprítjuk a hagymát. Üvegesre pirítjuk közepes lángon, gyakran megkeverve. Ha ez kész, lehúzzuk a tűzről, és kissé hagyjuk kihűlni. 1-2 perc elteltével megszórjuk a pirospaprikával, jól elkeverjük, majd ráborítjuk a húst, és visszahelyezzük a tűzre. Beledobáljuk a felaprított vagy éppen nagyobb darabokban hagyott zöldséget, sózzuk, borsozzuk, és felöntjük a vízzel. Jól elkeverjük, felforraljuk, és fedő alatt lassú tűzön főzzük, amíg puha nem lesz. Ez kb. 45 perc. Amikor letelt a főzési idő, vegyük le a fedőt, és kóstoljuk meg. Ízesítsük még szükség szerint.
Vissza
A honlapokon található információk a szolgáltatóktól származnak, azok naprakészségéért a működtető felelősséget nem vállal. Kérdés esetén a kapcsolatot közvetlenül vegye fel a kiválasztott szolgáltatóval.
Térségek közti együttműködés

„Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok”

A Vidékfejlesztési Program keretében a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület, a Nemesgörzsönyért Közalapítvány, valamint Litér Község Önkormányzatának együttműködésével valósult meg a projekt 2019 és 2020 között, bár a közös munka, a megalapozás már évekkel ezelőtt megkezdődött.

Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok

Megtalál minket
Legfrissebb hírek
Facebook