Vissza
Sertésfarok pörkölt
 5 kg sertésfarok,

1 kg vöröshagyma,

8-10 gerezd fokhagyma,

½ kg tv. paprika,

2 evőkanál pirospaprika,

2 teáskanál bors,

2 teáskanál kömény (őrölt),

8-10 szem boróka bogyó,

só ízlés szerint,

½ l vörösbor (2 dl a pörköltbe, 3 dl a szakácsba)

 Hagyma, paprika, paradicsommal lecsós pörkölt alapot készítünk. Megszórjuk a pirospaprikával, felöntjük 1-1,5 l vízzel. Belerakjuk a feldarabolt sertésfarkokat

és a fűszereket.

2-2,5 óra alatt puhára pároljuk, a végén beleöntjük a 2 dl vörösbort,

összeforraljuk.

Sós főtt krumplival vagy puha kenyérrel, kovászos uborkával tálaljuk.

Vissza
A honlapokon található információk a szolgáltatóktól származnak, azok naprakészségéért a működtető felelősséget nem vállal. Kérdés esetén a kapcsolatot közvetlenül vegye fel a kiválasztott szolgáltatóval.
Térségek közti együttműködés

„Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok”

A Vidékfejlesztési Program keretében a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület, a Nemesgörzsönyért Közalapítvány, valamint Litér Község Önkormányzatának együttműködésével valósult meg a projekt 2019 és 2020 között, bár a közös munka, a megalapozás már évekkel ezelőtt megkezdődött.

Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok

Megtalál minket
Legfrissebb hírek
Facebook