3 db burgonya
15 dkg Szamarasház feta sajt 15dkg
10-10 dkg Szamarasház Paraszt, Füstölt Paraszt sajt
3-4 dl Szamarasház tejföl
só, bors ízlés szerint
vaj
zöldsalátához friss zöldségek ízlés szerint
olivaolaj, citromlé
A burgonyát megfőzzük és karikára szeljük. Utána tepsibe tesszük burgonyát, húst, majd mindegyikre feta sajt szeleteket teszünk, öntünk rá fűszeres tejfölt, egy sor burgonya, ismét tejfül majd jól beborítjuk a reszelt sajtokkal. Fóliával lefedve sütőben legalább 40-45 percet így pároljuk, majd a fóliát leszedve pirítjuk 10-15 percig, amíg szép színe lesz.
Köretként könnyű salátát vagy krumplipürét, rizst ajánlok!
„Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok”
A Vidékfejlesztési Program keretében a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület, a Nemesgörzsönyért Közalapítvány, valamint Litér Község Önkormányzatának együttműködésével valósult meg a projekt 2019 és 2020 között, bár a közös munka, a megalapozás már évekkel ezelőtt megkezdődött.