Vissza
Sajtos sülthús burgonyával
 4-5 szelet sertés tarja szelet vagy csirkemell szelet, ki miből szeretné

3 db burgonya

15 dkg Szamarasház feta sajt 15dkg

10-10 dkg Szamarasház Paraszt, Füstölt Paraszt sajt

3-4 dl Szamarasház tejföl

só, bors ízlés szerint

vaj

zöldsalátához friss zöldségek ízlés szerint

olivaolaj, citromlé

 A hússzeleteket miután sóztuk, borsoztuk serpenyőben vajon megpirítjük, éppen hogy kérgesítjük.

A burgonyát megfőzzük és karikára szeljük. Utána tepsibe tesszük burgonyát, húst, majd mindegyikre feta sajt szeleteket teszünk, öntünk rá fűszeres tejfölt, egy sor burgonya, ismét tejfül majd jól beborítjuk a reszelt sajtokkal. Fóliával lefedve sütőben legalább 40-45 percet így pároljuk, majd a fóliát leszedve pirítjuk 10-15 percig, amíg szép színe lesz.

Köretként könnyű salátát vagy krumplipürét, rizst ajánlok!

Vissza
A honlapokon található információk a szolgáltatóktól származnak, azok naprakészségéért a működtető felelősséget nem vállal. Kérdés esetén a kapcsolatot közvetlenül vegye fel a kiválasztott szolgáltatóval.
Térségek közti együttműködés

„Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok”

A Vidékfejlesztési Program keretében a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület, a Nemesgörzsönyért Közalapítvány, valamint Litér Község Önkormányzatának együttműködésével valósult meg a projekt 2019 és 2020 között, bár a közös munka, a megalapozás már évekkel ezelőtt megkezdődött.

Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok

Megtalál minket
Legfrissebb hírek
Facebook