Vissza
Rozmaringos sertéskaraj tejfölös, kefires kelkáposztával
 8-10 szelet sertédkaraj, vastagabb szeletek

5 dkg vaj

0,5 dl fehérbor

1-2 szál friss rozmaring

só, bors

1 kisebb fej kelkáposzta

2 fej vöröshagyma

15 dkg húsos füstöltszalonna

2,5 dl tejföl

só, bors, kömény

 8-10 vastagabb szelet sertéskarajt sózok, borsozok és kevés olajban hirtelen kérget sütök neki. Félreteszem egy edénybe. Friss rozmaringot, vajdarabkákat és néhány korty fehérbort teszek rá.

Letakarom és hagyom pihenni. Apró kockára vágott húsos szalonnát zsírjára pirítok, erre teszem az egy kisebb fej, csíkokra vágott kelkáposztát és két fej szeletelt vöröshagymát.

Sózom, őrölt borssal, őrölt köménnyel fűszerezem és 2,5 dl tejföllel, illetve kevés kefirrel felöntöm. Beforralom.

Vissza
A honlapokon található információk a szolgáltatóktól származnak, azok naprakészségéért a működtető felelősséget nem vállal. Kérdés esetén a kapcsolatot közvetlenül vegye fel a kiválasztott szolgáltatóval.
Térségek közti együttműködés

„Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok”

A Vidékfejlesztési Program keretében a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület, a Nemesgörzsönyért Közalapítvány, valamint Litér Község Önkormányzatának együttműködésével valósult meg a projekt 2019 és 2020 között, bár a közös munka, a megalapozás már évekkel ezelőtt megkezdődött.

Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok

Megtalál minket
Legfrissebb hírek
Facebook