Vissza
Pörkölt kenyértálban
 50 dkg liszt (kb 2-3 db közepes tányér)

3 dl víz

2.5 dkg élesztő

1.5 dl tej

1 teáskanál só

1 teáskanál cukor

1 kg sertéslapocka

2 közepes fej vöröshagyma (apróra vágva)

4-5 gerezdfokhagyma (kis fej, apróra vágva)

2 db paradicsom (négy felé vágva)

2 közepes db paprika (hosszában félbevágva)

2 ek disznózsír

2 ekpirospaprika

, bors, kömény

ízlés szerint babérlevél, majoranna, csípős paprika

 Kenyértál

A tejet langyosítsd meg, keverd hozzá a cukrot, és morzsold bele az élesztőt. Futtasd fel, azaz várd meg, míg körülbelül 10 perc alatt megemelkedik, és habos lesz. A lisztet szitáld át, majd add hozzá a sót, és több részletben a vizet. A liszt minőségétől függ, hogy kell-e bele mind. Jól dolgozd össze a tésztát. Akkor jó, ha közepesen kemény, fényes, és lejön a kezedről. Takard le, és keleszd körülbelül egy órán át.

Amikor a duplájára nő, tedd át lisztezett felületre, gyúrd át, és formázz belőle két bucit. Rakd őket egy tepsibe, és keleszd még 15-20 percig. Előmelegített sütőben süsd meg 200 fokon 25-30 perc alatt. Amikor kihűl, vágd ketté. Mielőtt belemernéd a levest, kapard ki a belsejét.

A pörköltet a korábbi sertéspörkölt recept alapján készítettük.

Vissza
A honlapokon található információk a szolgáltatóktól származnak, azok naprakészségéért a működtető felelősséget nem vállal. Kérdés esetén a kapcsolatot közvetlenül vegye fel a kiválasztott szolgáltatóval.
Térségek közti együttműködés

„Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok”

A Vidékfejlesztési Program keretében a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület, a Nemesgörzsönyért Közalapítvány, valamint Litér Község Önkormányzatának együttműködésével valósult meg a projekt 2019 és 2020 között, bár a közös munka, a megalapozás már évekkel ezelőtt megkezdődött.

Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok

Megtalál minket
Legfrissebb hírek
Facebook