Vissza
Klasszikus kocsonya
 80 dkg füstölt csülök

3-5 db sertés köröm

60 dkg sertésből

1,5 fej fokhagyma

30 szem feketebors

1 fej vöröshagyma

sárgarépa

tojás a díszítéshez

só, víz

 A füstölt csülköt, a megtisztított körmöket és a sertésbőrt feltesszük főni annyi vízben, hogy jól ellepje. Forrás után lehabozzuk, hozzáadjuk a fokhagymát, fekete borsot, vöröshagymát, sárgarépát.

Mivel a füstölt csülök már sós, így óvatosan megsózzuk. Addig főzzük, amíg a hús és a bőr szinte leválik a csontról. Ha megfőtt, 15 percet pihentetjük.

Tálalás előtt leszedjük a zsírt, tálakba szedjük a bőrt, a húst és a sárgarépát, majd szűrt kocsonya lével felöntjük. Szeletre vágott főt tojással díszítjük. A kiadagolt kocsonyát hideg helyen hagyjuk kihűlni és megdermedni.

Vissza
A honlapokon található információk a szolgáltatóktól származnak, azok naprakészségéért a működtető felelősséget nem vállal. Kérdés esetén a kapcsolatot közvetlenül vegye fel a kiválasztott szolgáltatóval.
Térségek közti együttműködés

„Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok”

A Vidékfejlesztési Program keretében a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület, a Nemesgörzsönyért Közalapítvány, valamint Litér Község Önkormányzatának együttműködésével valósult meg a projekt 2019 és 2020 között, bár a közös munka, a megalapozás már évekkel ezelőtt megkezdődött.

Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok

Megtalál minket
Legfrissebb hírek
Facebook