Vissza
Gerslis Görzsönyi káposzta
 80 dkg savanyú káposzta

70 dk sertéscomb

10 dkg gersli (hántolt árpa)

15 dkg füstölt húsos szalonna

1 fej vöröshagyma

2-3 gerezd fokhagyma

2 ek pirospaprika

só, bors, babérlevél

A tálaláshoz tejföl, kapor

 Dinszteljük meg a kockára vágott füstölt húsos szalonnát. A finomra vágott hagymát a visszamaradt zsírban pirítsuk üvegesre. A húst vágjuk közepes méretű kockákra. A pirospaprikát keverjük el a hagymával, dobjuk rá a felkockázott húst, sózzuk és borsozzuk, a babérlevelet is adjuk hozzá, alaposan keverjük el. A fokhagymát is tegyük a lábasba, majd egy kis vizet is öntsünk rá. Körülbelül 40-45 perc alatt puhul meg a hús, ekkor az alaposan átmosott savanyú káposztát keverjük a pörkölthöz, és adjuk hozzá a gerslit is. Fedő alatt 15-20 perc alatt készül el az étel. Tálaljuk tejföllel, és bolondítsuk meg egy kis kaporral is.
Vissza
A honlapokon található információk a szolgáltatóktól származnak, azok naprakészségéért a működtető felelősséget nem vállal. Kérdés esetén a kapcsolatot közvetlenül vegye fel a kiválasztott szolgáltatóval.
Térségek közti együttműködés

„Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok”

A Vidékfejlesztési Program keretében a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület, a Nemesgörzsönyért Közalapítvány, valamint Litér Község Önkormányzatának együttműködésével valósult meg a projekt 2019 és 2020 között, bár a közös munka, a megalapozás már évekkel ezelőtt megkezdődött.

Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok

Megtalál minket
Legfrissebb hírek
Facebook