Vissza
Csülökpörkölt   a Balatonfűzfői Horgászegyesület receptje alapján
 1,5 kg csülök

0,5 kg sertéscomb

20 dkg húsos szalonna

3 fej vöröshagyma

5 gerezd fokhagyma

2 darab tv paprika

2 darab paradicsom

2-3 ek őrölt fűszerpaprika

1 kk őrölt fűszerkömény

só-, bors-, csípős paprika ízlés szerint

3 ek zsír vagy olaj

 A csülköt alaposan megmossuk, és nagyobb darabokra vágjuk a combbal együtt. Hagyjuk kicsit lecsöpögni. Hagyunk benne csontos és csont nélküli darabokat is, de a csontos daraboknál vigyázzunk, hogy ne legyen szilánkos! Megtisztítjuk, felkockázzuk a vöröshagymát és a felhevített zsíron és szalonnán üvegesre pároljuk, ízesítjük a paprikával, paradicsommal. Rádobjuk a lecsöpögött húst és fehéredésig pirítjuk.

Felöntjük bőven vízzel, hogy ellepje. Meghintjük a sóval, borssal, pirospaprikával. Rázúzzuk a megtisztított fokhagymát és hozzáadjuk a darált pirospaprikát.

Fedő alatt addig főzzük, míg a hús meg nem puhul. Ez nyílttűzi főzésnél 2-2,5 óra is lehet a mennyiségtől függően. mi általában 100 adagot készítünk.

A fedőt levéve hagyjuk a felesleges vizet elfőni. Csípős paprikával ízesíthetjük. ízlés szerint mehet bele babérlevél, kömény.

Vissza
A honlapokon található információk a szolgáltatóktól származnak, azok naprakészségéért a működtető felelősséget nem vállal. Kérdés esetén a kapcsolatot közvetlenül vegye fel a kiválasztott szolgáltatóval.
Térségek közti együttműködés

„Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok”

A Vidékfejlesztési Program keretében a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület, a Nemesgörzsönyért Közalapítvány, valamint Litér Község Önkormányzatának együttműködésével valósult meg a projekt 2019 és 2020 között, bár a közös munka, a megalapozás már évekkel ezelőtt megkezdődött.

Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok

Megtalál minket
Legfrissebb hírek
Facebook