Vissza
Bakonyi gombóc
 80 dkg főttburgonya

30 dkgl iszt

1 ek vaj

1 db tojás

20 dkg erdei gomba

50 dkg sertéscomb vagy lapocka

2 dl tejföl

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

só, bors, pirospaprika

 A gombóchoz az alapanyagokat összegyúrom, kb fél cm vastagságúra nyújtom és kb. 4x4 cm-es negyzetlapokra vágom.

A húsból klsszikus pörköltet készítek, amibe belefőzöm a gombaport és a gombát. Kicsit több vízzel készítem, hogy a levéből a mártás elkészülhessen.

A húst kevés lével összeturmixolom, és kiskanállal a tésztára halmozom.

Gombócokt készítek.

Bő sós vízben kifőzöm és egy jénai tálba teszem.

A maradék szeftből tejföllel szószt készítek, összeforralom és azzal locsolom meg a gombócotkat.

Vissza
A honlapokon található információk a szolgáltatóktól származnak, azok naprakészségéért a működtető felelősséget nem vállal. Kérdés esetén a kapcsolatot közvetlenül vegye fel a kiválasztott szolgáltatóval.
Térségek közti együttműködés

„Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok”

A Vidékfejlesztési Program keretében a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület, a Nemesgörzsönyért Közalapítvány, valamint Litér Község Önkormányzatának együttműködésével valósult meg a projekt 2019 és 2020 között, bár a közös munka, a megalapozás már évekkel ezelőtt megkezdődött.

Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok

Megtalál minket
Legfrissebb hírek
Facebook