Vissza
Babos káposzta
 0,5 kg savanyúkáposzta

1 fej vöröshagyma,

15-15 dkg füstült szalonna és kolbász

15 dk vörösbab (konzerv)

2 nagy krumli

2 dl tejföl

só, bors, babérlevél

1 ek étolaj (elhagyható, ha jó zsíros a szalonna)

víz

ízlés szerint erdei gomba

 Aszalonnát zsírjára sütöm, megdisnsztelem vele a hagymát és beleteszem a feldarabolt kolbászt, összepirítom.

Babérlevéllel fűszerezem, vízzel felöntöm, hogy ellepje és összeforralom.

Beleteszem a káposztát, majd a burgonyát. Összefőzöm

Tejfölt csomómentesre keverem, néhény burgonyát keményítőnek kiveszek és összeturmixolom vele a habarást. (aki akar, használhatja a klasszikus módon a lisztes vagy keményítős habarást is.)

Beleöntöm a habarást, összeforralom, majd mehet bele a konzervbab. Természetsen előző nap beáztatott száraz bab is tökéletes.

Összeforralom ismét az ízeket.

Kóstolom, fűszerezem és kapros tehjfölell kínálom.

(Babos káposzta)
Vissza
A honlapokon található információk a szolgáltatóktól származnak, azok naprakészségéért a működtető felelősséget nem vállal. Kérdés esetén a kapcsolatot közvetlenül vegye fel a kiválasztott szolgáltatóval.
Térségek közti együttműködés

„Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok”

A Vidékfejlesztési Program keretében a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület, a Nemesgörzsönyért Közalapítvány, valamint Litér Község Önkormányzatának együttműködésével valósult meg a projekt 2019 és 2020 között, bár a közös munka, a megalapozás már évekkel ezelőtt megkezdődött.

Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok

Megtalál minket
Legfrissebb hírek
Facebook