Vissza
Lecsó Balatonkeneséről
 60 dkg paradicsom

1 kg lecsópaprika

3 csipet (nagy)

0.5 kk fekete bors (őrölt)

1 ek fűszerpaprika (lapos)

2 kis db vöröshagyma (nagyobb)

3 ek napraforgó olaj

 

Teheteünk még bele:

szalonnát, kolbászt, virslit, tarhonyát, tojást, cukkinit, gombát.

Tölthetjük buciba.

Fogyaszthatjuk hidegen vagy melegen is, köretként vagy főételnek.

 A hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk.

A paprikát felkarikázzuk, a paradicsomot pedig negyedekre szeleteljük.

A hagymát (magas lángon) az olajon aranysárgára pirítjuk, majd hozzáadjuk a paprikát.

Amikor a paprika összeesett, és végre lett egy kis hely a fazékban (az sem hátrány, ha a hagyma mintájára a paprikát is odakapatjuk picit, ezért nem mérsékeltük a lángot), hozzáadjuk a paradicsomot is, majd sózzuk, borsozzuk, és egy pillanatra lehúzzuk a tűzről, hogy hozzáadhassuk a pirospaprikát.

Jól megkeverjük a lecsót, majd lefedjük, és közepes lángon addig pároljuk, amíg a paradicsomok szét nem főttek.

Ha sűrűbben szeretnénk készíteni, akkor az utolsó 15 percben levesszük róla a fedőt. Jó étvágyat!

Bátran próbálkozzanak az alapreceptet "felturbózni" minél változatosabb és ízletesebb alapanyagokkal.

Vissza
A honlapokon található információk a szolgáltatóktól származnak, azok naprakészségéért a működtető felelősséget nem vállal. Kérdés esetén a kapcsolatot közvetlenül vegye fel a kiválasztott szolgáltatóval.
Térségek közti együttműködés

„Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok”

A Vidékfejlesztési Program keretében a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület, a Nemesgörzsönyért Közalapítvány, valamint Litér Község Önkormányzatának együttműködésével valósult meg a projekt 2019 és 2020 között, bár a közös munka, a megalapozás már évekkel ezelőtt megkezdődött.

Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok

Megtalál minket
Legfrissebb hírek
Facebook