2 db közepes cukkini
1 fej lila hagyma
10 dkg vegyes koktélparadicsom
2 szár újhagyma
2-3 füge
balzsamecet
1-2 ek olaj
só, bors, citromlé, hidegen sajtolt tökmagolaj
A zöldségeket megmossuk. a cukkinit vékony lapokra gyaluljuk, vagy züldségpucolóval szeleteljük.
A hagymát vékonan felkarikázzuk, a paradicsomokat csak mossuk.
Az olajon először a cukkini csíkokat egyesével grillezük,
utána a hagymát, majd amikor az megkaramellizálódott egy kicsit rádobjuk a paradicsomokat.
2 db fügét negyedelve grillezünk, a héjját lehúzzuk.
Balzsamecettel, tökmagolajjal fűszerekkel összekeverjük, meglocsoljuk Táési tökmagolajjal.
Grillsajttal tálaljuk
„Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok”
A Vidékfejlesztési Program keretében a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület, a Nemesgörzsönyért Közalapítvány, valamint Litér Község Önkormányzatának együttműködésével valósult meg a projekt 2019 és 2020 között, bár a közös munka, a megalapozás már évekkel ezelőtt megkezdődött.