Vissza
Grillen egészben sült csirke
 1 db egész grillezni való csirke

1,5 dl sör

3-4 gerezd fokhagyma

1 fej vöröshagyma

rozmaring

kakukkfű

1 szelet füstöltszalonna

1/2 citrom

1/2 narancs

1 dl joghurt

só, bors, 1 ek olaj

ízlés szerint fűszersó

 A csirkét és a zöldségeket, gyümölcsöket megtisztítjuk.

a szalonnát csíkokra vágjuk.

Beletöltjük a sütő, vagy doboz közepébe, felöntjük sörrel, belenyomjuk az 1/4 citrom levét.

Só, bors, grillfűszer, olaj, citromlé keverékével pácot készítünk és jól bedörzsüljök vele a csirkét a bőre alatt is.

A grillen kb 1 óra alatt, néha meglocsolgatva készre sütjük.

Ne süssük túl, mert akkor szétesik, mikor a sütőről leemeljük.

Miután felszeltük a darabok még a rácson gyorsan átsüthetők, de ez általában nem szükséges, anélkül is szép ropogós és piros lesz.

A joghrot sóval, borssal, reszelt foghagymával összekeverjük.

Züld salátával, pitával, joghurtos öntettel val grillezet zöldséggel, gyümölccsel, burgonyával tálaljuk.

(Grillezni jó!)
Vissza
A honlapokon található információk a szolgáltatóktól származnak, azok naprakészségéért a működtető felelősséget nem vállal. Kérdés esetén a kapcsolatot közvetlenül vegye fel a kiválasztott szolgáltatóval.
Térségek közti együttműködés

„Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok”

A Vidékfejlesztési Program keretében a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület, a Nemesgörzsönyért Közalapítvány, valamint Litér Község Önkormányzatának együttműködésével valósult meg a projekt 2019 és 2020 között, bár a közös munka, a megalapozás már évekkel ezelőtt megkezdődött.

Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok

Megtalál minket
Legfrissebb hírek
Facebook