1,5 dl sör
3-4 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
rozmaring
kakukkfű
1 szelet füstöltszalonna
1/2 citrom
1/2 narancs
1 dl joghurt
só, bors, 1 ek olaj
ízlés szerint fűszersó
a szalonnát csíkokra vágjuk.
Beletöltjük a sütő, vagy doboz közepébe, felöntjük sörrel, belenyomjuk az 1/4 citrom levét.
Só, bors, grillfűszer, olaj, citromlé keverékével pácot készítünk és jól bedörzsüljök vele a csirkét a bőre alatt is.
A grillen kb 1 óra alatt, néha meglocsolgatva készre sütjük.
Ne süssük túl, mert akkor szétesik, mikor a sütőről leemeljük.
Miután felszeltük a darabok még a rácson gyorsan átsüthetők, de ez általában nem szükséges, anélkül is szép ropogós és piros lesz.
A joghrot sóval, borssal, reszelt foghagymával összekeverjük.
Züld salátával, pitával, joghurtos öntettel val grillezet zöldséggel, gyümölccsel, burgonyával tálaljuk.
„Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok”
A Vidékfejlesztési Program keretében a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület, a Nemesgörzsönyért Közalapítvány, valamint Litér Község Önkormányzatának együttműködésével valósult meg a projekt 2019 és 2020 között, bár a közös munka, a megalapozás már évekkel ezelőtt megkezdődött.