Vissza
Balatoni halászlé   a Balatonfűzfői Horgászegyesület receptje alapján
 1,5 liter víz

2 darab halfej, halfarok

1 fej hagyma

ízlés szerint só

1 kg ponty

másfél ek pirospaprika

opcionális cseresznyepaprika

 A halat tisztítsuk meg, vágjuk szeletekre, sózzuk be (a fejet és a farkat is), hagyjuk állni egy órát. Egy fazekat töltsünk meg 1,5 liter vízzel, tegyük bele a halfarkat és -fejet, esetleg uszonyt, az apróra vágott hagymát, illetve a krumplit összedarabolva. Főzzünk egy alaplevet, akkor jó, ha a halhús már elválik a szálkától. Szűrjük le a levet, szedegessük le a halhúst a szálkáról, amennyire tudjuk, majd egy kis lével együtt passzírozzuk át a halat, hagymát, krumplit. Ehhez van külön passzírozógép, de apró lyukú, fém szűrőn keresztül is megtehetjük.

Tegyük vissza a tűzre a passzírozott halat és levet, mikor forr, tegyünk bele a pirospaprikát. Ha azzal együtt is felforrt, tegyük bele a halszeleteket - és ha szeretnénk, a szeletekre vágott krumplit. 20 percig főzzük, míg a hal puha nem lesz.

Vegyünk ki egy kis levet, nyomkodjunk bele egy cseresznyepaprikát, ez lesz a csípős annak, aki szeretné.

A forró levet ropogós házi kenyérrel tálaljuk.

(Balatoni halászlé)
Vissza
A honlapokon található információk a szolgáltatóktól származnak, azok naprakészségéért a működtető felelősséget nem vállal. Kérdés esetén a kapcsolatot közvetlenül vegye fel a kiválasztott szolgáltatóval.
Térségek közti együttműködés

„Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok”

A Vidékfejlesztési Program keretében a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület, a Nemesgörzsönyért Közalapítvány, valamint Litér Község Önkormányzatának együttműködésével valósult meg a projekt 2019 és 2020 között, bár a közös munka, a megalapozás már évekkel ezelőtt megkezdődött.

Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok

Megtalál minket
Legfrissebb hírek
Facebook