Vissza
Créme Brulet
 1,2 l Szamarasház tejszín

10 db Szamarasház tojássárgája

15 dkg porcukor

1,5 ml vanília aroma

 A cukrot a tojássárgájával géppel habosra keverem, majd a felmelegített tejszínt ( ne legyen forró, éppen hogy gőzölögjön) óvatosan kézi habverővel hozzákeverem, lassan csorgatva a tojásos-cukros habhoz.Most jöhet bele a vanília aroma.

Kis üvegekbe öntöm a masszát, majd egy tepsibe sorakoztatom az üvegeket, alá konyharuhát teszek. VÍzfürdőben, 160 fokos sütőben, 40 percig sütöm. A víz az üvegek feléig legalább érjen.

Ha kihűlt, hűtőbe teszem. Tálaláskor kanál kristálycukrot "égetek" a tetejére.

Vissza
A honlapokon található információk a szolgáltatóktól származnak, azok naprakészségéért a működtető felelősséget nem vállal. Kérdés esetén a kapcsolatot közvetlenül vegye fel a kiválasztott szolgáltatóval.
Térségek közti együttműködés

„Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok”

A Vidékfejlesztési Program keretében a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület, a Nemesgörzsönyért Közalapítvány, valamint Litér Község Önkormányzatának együttműködésével valósult meg a projekt 2019 és 2020 között, bár a közös munka, a megalapozás már évekkel ezelőtt megkezdődött.

Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok

Megtalál minket
Legfrissebb hírek
Facebook