Vissza
Bodzaszörp
 30 db bodzavirág

2 db bio citrom

2 l langyos víz

½ l víz

½ kg cukor

10 g citromsav

 Jásdon régi hagyománya van a bodza szedésének és feldolgozásának, legye az a virágja vagy boogyója.

"Mi vagyunk a bodzások" szlogennel indított turisztikai brandet és arculatot a település Győry Tünde polgármester vezetésével.

A bodzaszörp az egyik alaprecept, amit mindenki kedvel, nyáron finom frissítő ital.

A bodzavirágokat átvizsgáljuk, a zöld részektől megtisztítva tálba tesszük a felkarikázott citrommal. Vigyázzunk, az ernyős virágok ne essenek darabokra! Annyi kézmeleg vízzel öntjük fel, hogy a virágokat ellepje. Minimum egy, de akár több éjszakán át áztatjuk, lefedve.

A bodzalevet az áztatás után leszűrjük. ½ l vízből és ½ kg cukorból szirupot főzünk. Ha langyosra hűlt, hozzákeverjük a bodzaléhez.

A végén hozzáadjuk a citromsavat és üvegekbe zárjuk.

Vissza
A honlapokon található információk a szolgáltatóktól származnak, azok naprakészségéért a működtető felelősséget nem vállal. Kérdés esetén a kapcsolatot közvetlenül vegye fel a kiválasztott szolgáltatóval.
Térségek közti együttműködés

„Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok”

A Vidékfejlesztési Program keretében a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület, a Nemesgörzsönyért Közalapítvány, valamint Litér Község Önkormányzatának együttműködésével valósult meg a projekt 2019 és 2020 között, bár a közös munka, a megalapozás már évekkel ezelőtt megkezdődött.

Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok

Megtalál minket
Legfrissebb hírek
Facebook