Vissza
7. programajánlat szállás nélkül
VEZETETT E-BIKE TÚRA A RIVIÉRÁN
a Balaton Felvidéki Nemzeti Park szervezésében a Balaton Riviéra Turisztikai Egyesület ajánlásával

Korszerű elektromos rásegítéssel ellátott kerékpárokat hajtva kívánjuk bemutatni a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság természeti és kulturális szépségeit. Csatlakozzon hozzánk 2021. augusztus 3-án (kedd) 9.30 órakor, pattanjon nyeregbe, hogy valódi élményt éljen át e gyönyörű tájban!
A nemzeti park munkatársa által vezetett körtúra kiindulópontján, Csopakon, az Angolkisasszonyok egykori nyaralójáról tudhatunk meg érdekességeket. Paloznakon, a Balaton part nádasok élővilágával ismerkedhetünk. Alsóörsön a vasúttörténet helyi vonatkozásairól és a Balaton-felvidékre nagyon jellemző vörös homokkőről is hallhatunk. Alsóörsön megállunk a késő gótikus Török-háznál is. Egy gyalogos kitérővel meghódítjuk a Somlyó-hegyi kilátót, majd Lovason áttekerve Paloznakon keresztül érkezünk vissza Csopakra az Olaszrizling tanösvény mentén.
Foglalás: A túravezető e-mail címére elküldött kitöltött „jelentkezési lap és nyilatkozat” alapján augusztus 2. 16:00-ig!
Információ és foglalás:
Bátai József
+36 30266 7320
bataijozsef kukac bfnp pont hu
Minimális szintmagasság: 90 m, maximális szintmagasság: 227 m
Teljes emelkedés: 295 m, teljes ereszkedés: 301 m
Útvonal: Csopak, BfNPI székház – 2. Paloznaki kerékpáros pihenőhely – 3. Alsóörs vasútállomás/strand – 4. Alsóörs vöröskő és metariolit – 5. Alsóörs Törökház – 6. Somlyóhegyi-kilátó – 7. Lovas faluközpont – 8. Paloznak kálvária és Olaszrizling-tanösvény – 9. Csopak Csonkatorony – 10. Csopak, Kövesdi-templomrom – 11. Csopak, BfNPI székház
Útvonal az uMAP térképen
Túra nehézsége: könnyű. (könnyű terepen aszfaltozott kerékpárúton és mellékutakon.)
Részvételi feltételek:
– Az e-kerékpárok kizárólag túravezetéssel vehetők igénybe, amelynek keretében a természeti és tájképi értékek, épített örökség kerülnek bemutatásra.
– Túránként minimum 4, maximum 10 fő vehet részt.
– A minimum korhatár 14 év!
– Felhívjuk figyelmüket, hogy a túrán mindenki a saját felelősségére vesz részt! A gyermekek biztonságáért, testi épségéért az őket kísérő felnőtt felel.
– A túra minimum 4 fő jelentkezése esetén indul! A túra során a csoport együtt mozog, nincs mód a csoporttól való különválásra!
– Kérjük, hogy a megadott indulási időpont előtt 30 perccel érkezzen a helyszínre.
Szükséges felszerelés: időjárásnak megfelelő láthatósági mellénnyel ellátott kerékpáros túraöltözet, lehetőleg saját bukósisak, innivaló, ennivaló igény szerint. Bukósisakot szükség esetén biztosítunk.
A programváltoztatás jogát fenntartjuk! Kedvezőtlen időjárás miatt a meghirdetett túra elmaradhat! Esőnapot nem tartunk. A lefoglalt túra más meghirdetett túrára átvihető! A szolgáltatás szabályait tartalmazó igazgató utasítás a letöltéseknél található.
Javasoljuk, hogy a program előtt érdeklődjön honlapunkon, illetve a megadott elérhetőségeken!
Iratkozzon fel hírlevelünkre online, hogy a jövőben se maradjon le a Balaton-felvidéki Nemzeti Park híreiről, rendezvényeiről!
A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság a program során készült fotókat felhasználja kommunikációjában, nyomtatott és online felületeken egyaránt.
Amennyiben nem kíván a képeken szerepelni, kérjük, jelezze a programot vezető kollégának, túravezetőnek
A honlapokon található információk a szolgáltatóktól származnak, azok naprakészségéért a működtető felelősséget nem vállal. Kérdés esetén a kapcsolatot közvetlenül vegye fel a kiválasztott szolgáltatóval.
Megtalál minket
Legfrissebb hírek
Facebook