Vissza
Balaton4 program
1. program szállással
Látogasson el Felsőörsre a Gelléri szőlőbirtokra és ismerkedjen meg a helyi pincegazdaság életével. Töltsön el barátaival, családjával néhány kellemes napot a Balaton partjától csak néhány kilóméterre.

A Balatonfüred-Csopak borvidék és a felsőörsi szőlőterületek meghatározó pincészete az Antal Gyula és családja tulajdonában lévő Gelléri Pince. A nemesi származású Felsőgelléri Antal családja 1725-től él a településen, ennek tiszteletére nevezte el Antal Gyula Gelléri Pincének. Az ősök a megtermelt borokat 1945-ig bécsi borkereskedőknek adták el. Ezután jó pár évtized kihagyás következett, csak a vörös-kőből épített családi borospince maradt meg.
Kevés szőlőterülettel a jelenlegi tulajdonos, Antal Gyula kezdte újjáéleszteni az ősök tevékenységét a rendszerváltás után. Az örökölt és vásárolt területeken 1997-től telepített
szőlőt. A legújabb telepítésekkel együtt jelenleg 30 hektár szőlője van a családnak. Az első években a szőlőt értékesítették. Borral 2002 óta szerepelnek a piacokon. A folyamatos fejlesztések és az emberi gondoskodás eredménye a jelenlegi, egyedinek mondható borok íz- és aromavilága.
A Balatonfüred-csopaki borvidék egyik meghatározó területe Felsőörs. A szőlők élvezik az ásványi anyagokban gazdag földet, a napfényt és a tó tükröződését, a kellemes délkeleti és északnyugati szellőket. A szőlőhegy borait uralják az olaszrizlingre, a szürkebarátra, a traminire, a chardonnay-re is a vörös föld adta jellemző karakteres ízek. Újabban több vörös szőlőfajta és a belőlük készült vörösbor is kellemes élményt kínál a vendégeknek. A fehér borok élvezeténél felfigyelünk a lágy, simogató savakra, a minerális vagy a föld jellegét hozó ízekre. A borokat lágy zöldes vagy szinte fehér szín kíséri. A magyaros étkezést kiegészítik és a borközi beszélgetést pergővé varázsolják.

Programcsomag kisebb baráti társaságok részére elő és utószezonban - Főszezoni árért érdeklődjön e-mail címünkön.
Minimum létszám 6 fő
Maximum létszám 15 fő
Elhelyezés 2-3-4 ágyas szobákban
Foglalási ár: 35.000 Ft/fő/2 éjszaka + IFA
Borkóstoló, parasztállal és 1 alkalom e-bike túra

Antal Gyula és családja mutatja be a termelt borokat és a gazdaság életét.
Másnap e-bike-kal bejárható a környék, a Balaton északi partja, vagy az új kerékpárúton megközelítve felkereshetik a magyeszékhelyet, a Királynék városát.
A program a Balaton Riviéra Turisztikai Egyesület ajánlásával és közreműködésébvel valósul meg.

Foglalás és további információ: gasztroprogramok@gmail.com
A honlapokon található információk a szolgáltatóktól származnak, azok naprakészségéért a működtető felelősséget nem vállal. Kérdés esetén a kapcsolatot közvetlenül vegye fel a kiválasztott szolgáltatóval.
Megtalál minket
Legfrissebb hírek
Facebook