Vissza
Balaton4 program
2. program szállással
Tavaszi léböjt tábor a Bakonyban
A program 8 nap 7 éjszaka, mely az utolsó leépítő nappal kezdődik, így a jelentkezők számára biztosítjuk az otthoni felkészülés lehetőségét további 3 leépítő nap mintaétrendjével.
Így már úgy érkezel a táborba, hogy kivezetjük azokat az élelmiszereket, melyek akadályozzák a méregtelenítés, tisztulás folyamatát.
A tábor elő napján így még szilárd, de már csak nyers vegán ételt fogyasztunk a levek mellé.
A 2. és 3. napon turmixokkal folytatjuk, ez azt jelenti, hogy a zöldség és gyümölcs rostokat is fogyasztunk.
4-7. napon klasszikus léböjt, azaz csak szűrt, rostmentes leveket iszunk a gyógyteák és víz mellé.
A 8. napon megtörjük a böjtöt, majd turmixokkal búcsúzunk, majd az otthoni visszavezetésre biztosítunk 4 napos étrendet a nyers vegán ételektől a párolt ételekig.
A léböjt ezen módja biztosítja, hogy a szervezet a lerakódott salakanyagok kivezetését megkezdi, a szervezet feltöltődik energiával.
A böjt után mindenki folytathatja a korábban megszokott táplálkozási módját, de biztosak vagyunk abban, hogy sok változtatást eszközöltök majd, ami segít abban, hogy nap, mint nap frissek és energikusak legyetek.
A Jelentkezés előtt FONTOS!
Először mindenki derítse ki, hogy egyáltalán böjtölhet-e! Krónikus betegségek esetén kérjétek orvos tanácsát, lehetőleg személyre szabottan.(Akinek bármilyen krónikus betegsége van, az teljese biztonsággal és főleg előszörre keressen egy böjtházat, ahol orvosi felügyelet mellett böjtölhet, számukra nem lesz megfelelő a programunk.)
Aki először böjtöl, számára készülünk alternatív napi étkezési programmal, amennyiben ezt igényli és a jelentkezéskor előre jelzi.

Mi az, amit majd fogyasztunk:
- tiszta víz (tisztított vagy szénsavmentes ásványvíz vagy forrásvíz, pívíz)
- citromos, vagy citromos-gyömbéres víz
- gyógyteák természetgyógyász/fitoterapeuta által összeállítva
- búzafűlé
- zöldséglevek (frissen készítjük zöldségekből, gyümölcscentrifugával
- kevés gyümölcslé (ez a vércukor miatt kellhet, akinek erre szüksége van)
- lúgosító por (ezt egyébként gyógyszertárban lehet kapni, naponta 2 teáskanállal vízben kell fogyasztani, ásványi anyagok vannak benne)
- keserűsó (bizony, napi 1 teáskanállal vízben feloldva kisöpri a bélben tartózkodó méreganyagokat. Mivel szilárd táplálékot nem viszünk be, lelassul a bélmozgás, és a bennmaradó salakanyagoknak segíteni kell a kiürülésben, ezt reggelente kell fogyasztani. HA valaki nem szeretné, vagy nem tudja elfogyasztani, akkor savanyú káposzta leve, azonban csak fermentál káposzta használható, az ecettel erjesztett nem!

A tábor programja sok pihenést, laza mozgásokat, kirándulásokat kínál. Előadásokkal és workshopokkal – szappankészítés, gombászelőadás, gyógynövény előadás, vegán étel készítés - színesítjük a programot, esténként pedig közös beszélgetésekre várunk benneteket.
Lehetőség lesz masszázs, coaching beszélgetések, reflexológia, igénybevételére, a foglalható időpontok és árak a program időpontjának meghirdetésével egyidőben lesz elérhető.
A túrák és sportprogramok, jóga, kellemes átmozgató, alaperőnlétet igénylő foglalkozások, mivel a böjt alatt jelentős fizikai terhelés nem ajánlott.
TV, internet a helyszínen nem áll rendelkezésre, érdemes egy-egykét jó könyvet magaddal hozni.

A tábor általános napi programja:
Első nap
Érkezés 12:00 – 16:00-ig
16:00- 19:00 – uzsonna, beköltözés, szobák elfoglalása
19:00 –vacsora,
20:00 Ismerkedés, bemutatkozás

A többi nap általános napirendje:
7:30 reggeli torna, laza gyaloglás, nyújtás, jóga
8:00 reggeli turmix, teák
9:15 napi program ismertetése, foglalások egyeztetése
9:30 – 13:00 Előadások, workshopok (közben teázás és tízórai)
10:30 Tízórai
13:00 Ebéd
14:00 – 16:00 pihenő, fakultatív programok
16:00 “Uzsonna”
16:00 – 18:00 séta, túra, kirándulás, vagy fakultatív programok
18:30 “Vacsora”
19:00 – 20:30 Esti mozgások
21:00 kötetlen beszélgetések, játékok

A programokon a részvétel nem kötelező, aki úgy érzi, hogy elvonulna, egyedül lenne, vagy csak rövidebb időre csatlakozna egy-egy beszélgetésbe, megteheti.
Az előadásokra, workshopokra viszont a pontos érkezés elvárt, azokhoz csatlakozni a kezdést követően nem lehet.
Fakultatív választott program esetén lemondás csak a tábor napjáig lehetséges, azt követően a kért szolgáltatás díját ki kell fizetni, vagy amennyiben lehetséges és meg tudod szervezni, a táborban más részére átadhatod.

Amit hozzál magaddal
saját bögre, kulacs, kényelmes ruházat,

A tavaszi tábor díja: 2022-ben: 175.000 Ft/fő, amely 20% előleg befizetésével foglalható. A teljes összeget a tábor megkezdése előtt 4 munkanappal kell megfizetni.
További részletek az időpont meghirdetésével egyidőben kerülnek meghirdetésre.
A honlapokon található információk a szolgáltatóktól származnak, azok naprakészségéért a működtető felelősséget nem vállal. Kérdés esetén a kapcsolatot közvetlenül vegye fel a kiválasztott szolgáltatóval.
Megtalál minket
Legfrissebb hírek
Facebook