Vissza
Balaton4 program
1. program szállás nélkül
Jöjjön el a Hajmáskéri Muzeális kiállítóhelyre és ismerkedjen meg a térség katona, hadászíti múltjával.
makettépítés, barangolás a romok között szakértő vezetésével

1. Túrajó programajánló
Pusztulásukban is lenyűgöző, impozáns épületek, melyek az Osztrák-Magyar Monarchia idejétől az 1990-es szovjet kivonulásig tartó időszakból rengeteg emléket őriznek.
A sétán az egykori Monarchia és Közép-Európa legnagyobb katonavárosát járjuk be. Lépjünk be együtt egy olyan helyre, ahová eddig nem mertél! Belépni tilos? Velünk szabad!

Sétaidőpontok: 2021. szeptember 12. 15:00, október 15. 15:00
Találkozási hely: Hajmáskér, Gábor Áron Általános Iskola melletti parkoló (Iskola utca 1.)
Útvonal: egykori katonaváros épületei
Séta hossza: 2 km
Séta időtartama: 2 óra
Séta nehézségi foka: közepesen nehéz
Javasolt öltözet: sportos, vastag talpú cipővel és zseblámpával
Parkolás: ingyenes parkoló az Iskola utca elején
Részvételi díj: 2900,-Ft/fő, 10-14 éveseknek 2000,-Ft, a jegy.hu oldalon történő online regisztrációval egy időben fizetendő.

Túrajó sétautalvánnyal (2900,-Ft) rendelkezők az utalvány beszámítását az info@turajo.hu címre írt üzenetben igényelhetik!

Balaton Best kártyával rendelkezők a 25% kedvezményt az info@turajo.hu címre írt üzenetben igényelhetik!

Felhívjuk a figyelmedet arra, hogy a túrán mindenki a saját felelősségére vesz részt! A sétaszervező a séta alatt bekövetkezett balesetekért felelősséget nem vállal!
A sétát tíz éves kor felett ajánljuk!
Kérjük, hogy a sétára előre regisztrálj a jegy.hu oldalon!

2. Bakony Hadtörténeti Alapítvány programajánló:
Előadás, makettezés séta
A Bakony és Hajmáskér Hadtörténeti múltjával foglalkozó szervezet aktív közösségépítő és hagyományokat ápoló tevékenységet végez, melynek egyik legfonotsabb elem, a hadászati emlékek bemutatása, felelevanítése.
Az alapítvány tagjainak közreműködésével maketteket készítenek a résztvevők, melyekből ezt követően a Muzeális kiállítótérben időszaki és állandó kiállításokat rendeznek be.
A programhoz 2021-ben előzetes regisztrációt követően lehet csatlakozni, illetve a makettek készítésénel a gyerekekre is számítanak. A 2021-es évben a program pályázati támogatásból valósul meg, a maketteket kiállítják, ezért az azon való részvétel ingyenes.
2022-től az alapítvány a programot ismételten meghirdeti a részvételi feltételekről a A Hajmáskéri közművelődés oldalán adnak tájékoztatást.
A honlapokon található információk a szolgáltatóktól származnak, azok naprakészségéért a működtető felelősséget nem vállal. Kérdés esetén a kapcsolatot közvetlenül vegye fel a kiválasztott szolgáltatóval.
Megtalál minket
Legfrissebb hírek
Facebook