Vissza
Balaton4 program
2. szolgáltató
Kézműves sajtok Berhidáról.
Szállásal és szállás nélkül is foglalható program, csapatépítésnek is ajánljuk. Gazdaság bejárása, a működés megismerés, sajtkészítés.

Szamaras ház sajtműhely – www.szamarashaz.hu
A gazdaság Berhidán egy százéves kisnemesi ház portáján létesült. A tágas istállóban hat tehén és hízóbika borjaik kaptak helyet. A sajtműhelyben keletkező savóból a malacok isznak nagyokat, így a téli időszakban sonka, kolbász és mesés szalonna készül. A malacokkal a baromfik élnek szimbiózisban. A malacok túrnak, a tyúkok pedig kapirgálnak a szabadban. A diófa alatt az árnyékban a nyuszik is jól érzik magukat.
A bolt Berhidán található, a gazdaság udvarában. Kizárólag saját termékeiket árulják - a gyümölcsjoghurt gyümölcsei is a kertben teremnek. Frissen fejt tej, sajtok, tejtermékek is kaphatók, valamint a kínálat húsáruval és a Balaton fagyijával is bővült.
Piacnapokon Balatonalmádiban és Várpalotán is megtalálhatók a Szamarasház termékei.
De miért Szamarasház?
„Van egy szamarunk, Elemér a neve, karácsonyi ajándékként került hozzánk. Khm. 40 évig él. Valószínűleg együtt megyünk nyugdíjba vele. Nyáron az utca felőli kerítés mellett lakik. A nagymamák, nagypapák és unokák kedvenc sétacélpontja egy kis zölddel, cukorkával vagy répával felszerelkezve. Így lett a szamaras házból Szamarasház.”
A program a gazdaság bejárásával kezdődik, hogy mindenki megismerhesse az állatokat, és azt, hogy hogyan élnek. Sinka Klára a gazdaság háziasszonya mutatja be munkájukat, beszél a kezdetekről, az útról, amit bejártak, és arról, hogy hova szeretnének még fejlődni.
A sajtkészítő műhely keretében egy friss sajt, vagy grill sajt elkészítésére van lehetőség, amit el is vihetsz magaddal, de természetesen az érlelt sajtok világába is betekintést nyerhetsz.
A program részleteit a „Gasztronómiai élmények” és a „Balatoni élményprogram Balatonkenesén” programok alatt találod.
Egyedi csoportos programokra, csapatépítő tréningekre ajánlat a gasztroprogramok@gmail.com címen kérhető.

1. Sajtkészítő workshop
A berhidai Szamarasház sajtműhely közreműködésével 1 napos sajtkészítő workshop, ahol megismerkedhetsz a sajtkészítés alapjaival.
Ami készül, olyan friss sajt, ami el is tudsz rögtön fogyasztani, vagy vacsorára meggrillezhetsz.
A program 9.00 órakor kezdődik és kb. 16.00-17.00 óráig tart. Ennek keretében megismerkedhetsz az alapanyagok eredetével, barátkozhatsz a gazdaság lakóival, akik jó sokan vannak :) kutyák, macskák, kacsák, libák, tehenek és persze a szamár.
A sajtokat mindenki maga készíti Sinka Klára vezetésével.
Megismerkedhetsz az eszközökkel, technikákkal ... a végén akár otthon is el tudsz majd egyszerűbb sajtokat készíteni.
A workshop legalább 4 fő részvételével indul, a maxim 10 fő tud részt venni egy - egy alkalommal.
A programok ősszel és tavasszal kerülnek meghirdetésre, a megvalósítás előtt kb 1 hónappal.
Részvételi díj 2021-ben: 25.000 ft/fő

A honlapokon található információk a szolgáltatóktól származnak, azok naprakészségéért a működtető felelősséget nem vállal. Kérdés esetén a kapcsolatot közvetlenül vegye fel a kiválasztott szolgáltatóval.
Megtalál minket
Legfrissebb hírek
Facebook