A Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület 2007-2008. folyamán megalkotta Helyi Vidékfejlesztési Stratégiáját (HVS), amely alapján 2008-ban LEADER Helyi akciócsoport címbirtokosságot nyer.

A HVS kiemelt közösségi, hálózatépítési programja A „Helyi termék - Helyi érték - Helyi gazdagodás” program, melynek alapjait maga a HACS készítette el.

A program célja: egységes arculat alatt népszerűsíteni a térség termékeit és szolgáltatásait, biztosítva egy folyamatos hálózati együttműködés által kialakított kontrollt a folyamatos elvárt szolgáltatatás- és termékminőséggel szemben.

 • Képviseljük az érdekeket
 • Közelebb hozzuk a lehetőségeket
 • Közelebb hozzuk a piacot, erősítjük az együttműködéseket
 • Közösségi marketingtevékenységet folytatunk
 • Költséghatékonyan dolgozunk
 • Erősítjük a térségi összetartozást

A folyamatosan bővülő tagsággal (termékekkel és szolgáltatásokkal) specifikálni a térséget, megkülönböztethető gazdasági arculatot adni a szereplőknek, amely mindenki számára egyértelműen beazonosítható módon a Bakony és Balaton keleti kapujának földrajzi térségét és a színvonalas szolgáltatásokat, minőségi termékeket jelenti.

A program alapjainak megvalósítója – szakmai tanulmányok jogbirtokosa, az arculat kialakítója, a minősítéssel kapcsolatos döntések jóváhagyója – a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület.
A program bevont partnerként való működtetője a „Balaton Térségfejlesztő” Szociális Szövetkezet, amely szervezet a minősítési rendszer tagdíjainak kezelője, a működéshez kapcsolódó személyi és rezsi költségek viselője, együttműködő partner a Bakony és Balaton KKKE által megvalósításra kerülő önálló programelemekben, önálló projektmegvalósító, pályázó az ÚMVP (DIT)-től eltérő más források esetén.

A minősítési rendszerhez való csatlakozás díjáról az elnökség 9/2011. (09.21) számú határozata rendelkezik az alábbiak szerint:
Az elnökség 9/2011. (09.21) határozata
A Bakony és Balaton Keleti Kapuja LEADER HACS Helyi termék és minősítési rendszerbe történő regisztrációs díját 500.000 Ft-ban állapítja meg, amely a regisztrációt követő 5 évig érvényes.

 • Logo és egyéb marketing elemek használata
 • Információs táblákon, plakátokon, prospektusokban, honlapon, helyi újságban, térségi térképen való megjelenés
 • Rendezvényekhez való csatlakozási lehetőség
 • Közös, illetve térségi, országos és nemzetközi vásárokon, rendezvényeken való megjelenési lehetőség
 • Érdekképviselet a térségi jellegű gazdasági együttműködések jegyében
 • Rendezvények, fórumok szervezése
 • Képzések szervezése
 • Adatbázis kialakítása
 • Információszolgáltatás, pályázati tanácsadás, marketing tanácsadás
 • Honlapon való megjelenés, folyamatos karbantartással
 • Tanácsadás a tagok egyedi marketing eszközeinek (logo, címke, stb.) megjelenését illetően
 • Rendezvények, hírek megjelentetése
 • A Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület és a „Balaton Térségfejlesztő” Szociális Szövetkezet ellátja a hálózat szervezésével, erősítésével, érdekképviseletével, egységes megjelenítéssel kapcsolatos munkálatokat, tevékenységeket, pályázatokon vesz részt, mely pályázati összegeket a közös marketing tevékenység megvalósítására fordítja.
 • Rendszeresen általános információt szolgáltat rendezvényeiről, tevékenységi köréről, fejlesztési elképzeléseiről, adatai változásairól
 • Használja a minősítési rendszer logoját, egyéb marketing elemeket
 • Együttműködik a hálózat más tagjaival
 • Saját honlapján megjeleníti a Bakony és Balaton KKK Egyesületet
 • Tevékenységi területén helyet biztosít az Bakony és Balaton KKK Egyesület és minősítési rendszer hálózati tagjai részére, tevékenységükkel kapcsolatos információs anyag elhelyezésére
 • A Hálózat tagjai hálózati tagdíjat fizetnek, amelynek összegét a Bakony és Balaton KKKE elnöksége határozza meg és a „Balaton Térségfejlesztő” Szociális Szövetkezet kezel.

Várjuk együttműködő partnerek jelentkezését, közösen sikeresebbek lehetünk!

A honlapokon található információk a szolgáltatóktól származnak, azok naprakészségéért a működtető felelősséget nem vállal. Kérdés esetén a kapcsolatot közvetlenül vegye fel a kiválasztott szolgáltatóval.
Megtalál minket
2017-ben támogatónk
Legfrissebb hírek
Határozat kivonat a GDPR-ben foglalt kötelezettségek teljesítéséről
2018. május 17-én megtartott ülésén a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület közgyűlése az alábbi határozatokat hozta.
Vállalkozásfejlesztési intézkedéshez tartozó kötelező vállalásról szóló tájékoztató
Mikrovállalkozások tudásátadási programmal összekapcsolt kisléptékű fejlesztése című intézkedésünk keretében előírt kötelező vállalásokhoz kapcsolódó tájékoztatás
Hiszünk a vidék erejében - kétnapos szakmai program
Vállalkozásfejlesztési intézkedéshez tartozó kötelező vállalásról szóló tájékoztató
A Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület (BBKKE) LEADER Helyi Akciócsoport munkaszervezete kétnapos „Hiszünk a vidék erejében” elnevezésű studytouron mutatta be az érdeklődőknek, illetve a szakmai szervezetek, valamint az irányító hatóság és kifizető ügynökség szakembereinek az egyesület működési területén az elmúlt programozási időszak nyertes pályázataiból megvalósult fejlesztések egy részét.
A résztvevőket Balatonalmádiban a Villa Nautica épületében köszöntötte a Pergő Margit, Berhida város polgármestere, az egyesület elnöke, majd Kontics Monika, az akciócsoport munkaszervezetének vezetője tartott rövid előadást a megvalósított fejlesztésekről, illetve a terveikről. Kiemelte, hogy sikeres időszakot hagytak maguk mögött, hiszen a jogszabályok egymilliárd forintnyi támogatást irányoztak elő a térségnek, amihez további 600 millió forintot tudtak szerezni. Fontosnak tartotta hangsúlyozni az egyesület által elkezdett minőségbiztosítási programot, amit a jövőben is folytatni szeretnének, hiszen a program értékelése, illetve a bevont vállalkozásoktól érkezett pozitív tapasztalatok alapján érdemes bővíteni és további energiát fektetni a fejlesztésbe. A bevezető után Szabó Szilárd, a Villa Nautica tulajdonosa beszélt a pályázatás során szerzett tapasztalatairól, szólt a nehézségekről is, ugyanakkor nyomatékosította, hogy a pályázati forrás nélkül nem tudták volna a bővítést, átalakítást és modernizálást elvégezni. A kezdeti nehézségeket legyűrve további fejlesztéseket terveznek – mondta. A beszélgetésen részt vett Zsiga Henrik író is, aki a Balatonról írt két kötetének születéséről, illetve az anyaggyűjtés nehézségeiről beszélt, megemlítve, hogy rendkívül jó kapcsolat alakított ki a BBKKE-val, hiszen az egyesület települései is szerepelnek a rendhagyó, ugyanakkor az eladások alapján igen sikeresnek számító könyvekben. A program következő helyszíne szintén Balatonalmádi volt, a csoport a Kézfogás Európa LEADER szoborparkot tekintette meg a Szent Erzsébet-ligetben. A kulturális feltöltekezés után a felsőörsi Gelléri pincészet nemrégiben átadott épületét tekintették meg a látogatók, akiket Antal Gyula tulajdonos avatott be a borkóstolás rejtelmeibe. A borász többek között azon véleményének adott hangot, hogy a pályáztatási rendszer nagyon bonyolult, sok esetben csúsztak a kifizetések, ami gondokat jelentett. A vendéglátást követően Hebling Zsolt, Alsóörs polgármester fogadta a csoportot a közelmúltban átadott Merse LEADER kultúrparkban, majd Várpalotán a térségi kertbarátokkal találkoztak, akik aktív tagjai az egyesületnek. A hosszú nap végén a Balaton Csillagvizsgáló LEADER Kultúrközpontban a litéri Szárazág tánccsoport, a fűzfői Ringató Balaton népdalkórus adott rövid műsort, a két hagyományőrző egyesület tagjai egyébként rendszeresen lépnek fel a LEADER csoport rendezvényein. Az program első napjának befejezéseképp Kalló Zoltán prímás vezetésével a Jávor Pál Nemzeti Cigányzenekar lépett fel. Az együttes a LEADER csoporttal együttműködve a térség 22 óvodájában tartott zenés foglalkozásokat, amellyel az volt a szervezők célja, hogy a legfogékonyabb korban lévő gyerekek közelebb kerüljenek más kultúrákhoz is.
A rendezvény második napja kapcsolódott az ötödik litéri Szilvaünnephez, ennek keretében ellátogattak és a helyiekkel együtt ünnepelték a vendégek a termelői piac első születésnapját. A mikrokonferencián Szedlák Attila polgármester helyi fejlesztéseket és terveket mutatta be előadásában, Szabó Gergely, Küngös község polgármestere pedig a Szent Kinga termelőiskola és éléstár programról adott tájékoztatót előadásában. A helyi Zöldág néptánccsoport színvonalas műsora után a közelben lévő Közparkba látogatott ki a csoport, majd a balatonfűzfői Föveny strandon végrehajtott fejlesztéseket tekintették meg, különösképpen az akadálymentes vízi bejáróra. Utolsó programként a csoport tagjai a kenesei Katica Pékség lekvárkészítő üzemébe látogattak, ahol a tulajdonos Gyenge Katalin tartott előadást az elmúlt évek fejlesztéseiről. A kétnapos rendezvényen részt vett a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal Veszprém Megyei Kirendeltségének vezetője és osztályvezetője, a Miniszterelnökség munkatársai, a Herman Ottó Intézet munkatársa, együttműködő HACS és munkaszervezet vezetői, munkatársai a Velencei-tó, a Völgyvidék és a Zalai dombhátak térségéből, együttműködő települések és szervezetek tagjai, képviselői. A két nap alatt több mint 200 résztvevő vett részt a programokon.

A rendezvénysorozat folytatására 2015. szeptember 19-én szombaton Balatonfüreden kerül sor, ahol a Turizmus regatta kísérő rendezvényeként helyi termék kiállítást és vásárt tart a Bakony és Balaton Keleti Kapuja LEADER HACS.
Facebook