Vissza
2018. május 24.
2018. május 17-én megtartott ülésén a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület közgyűlése az alábbi határozatokat hozta.
9/2018. (05.17.) sz. Közgyűlési határozat
A jelenlévő tagok 19 igen, 0 nem, 0 tartózkodás szavazattal az alábbi határozatot hozza:
  1. az előterjesztésben szereplő Adatvédelmi szabályzatot és Adatvédelmi tájékoztatót elfogadja.
  2. Adatvédelmi felelősnek a munkaszervezet mindenkori vezetőjét jelöli ki.
  3. Az adatvédelmi képzésekhez szükséges forrást a költségvetés tartaléka terhére biztosítja.
  4. Az adatvédelmi dokumentumok felülvizsgálatát, szükség szerinti módosítását az elnökség hatáskörébe utalja.
  5. Elrendeli az Adatvédelmi szabályzat és Adatvédelmi tájékoztató honlapokon történő közzétételét.
 
Berhida, 2018. május 18.
A honlapokon található információk a szolgáltatóktól származnak, azok naprakészségéért a működtető felelősséget nem vállal. Kérdés esetén a kapcsolatot közvetlenül vegye fel a kiválasztott szolgáltatóval.
Megtalál minket
2017-ben támogatónk
Legfrissebb hírek
Határozat kivonat a GDPR-ben foglalt kötelezettségek teljesítéséről
2018. május 17-én megtartott ülésén a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület közgyűlése az alábbi határozatokat hozta.
Vállalkozásfejlesztési intézkedéshez tartozó kötelező vállalásról szóló tájékoztató
Mikrovállalkozások tudásátadási programmal összekapcsolt kisléptékű fejlesztése című intézkedésünk keretében előírt kötelező vállalásokhoz kapcsolódó tájékoztatás
Hiszünk a vidék erejében - kétnapos szakmai program
Vállalkozásfejlesztési intézkedéshez tartozó kötelező vállalásról szóló tájékoztató
A Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület (BBKKE) LEADER Helyi Akciócsoport munkaszervezete kétnapos „Hiszünk a vidék erejében” elnevezésű studytouron mutatta be az érdeklődőknek, illetve a szakmai szervezetek, valamint az irányító hatóság és kifizető ügynökség szakembereinek az egyesület működési területén az elmúlt programozási időszak nyertes pályázataiból megvalósult fejlesztések egy részét.
A résztvevőket Balatonalmádiban a Villa Nautica épületében köszöntötte a Pergő Margit, Berhida város polgármestere, az egyesület elnöke, majd Kontics Monika, az akciócsoport munkaszervezetének vezetője tartott rövid előadást a megvalósított fejlesztésekről, illetve a terveikről. Kiemelte, hogy sikeres időszakot hagytak maguk mögött, hiszen a jogszabályok egymilliárd forintnyi támogatást irányoztak elő a térségnek, amihez további 600 millió forintot tudtak szerezni. Fontosnak tartotta hangsúlyozni az egyesület által elkezdett minőségbiztosítási programot, amit a jövőben is folytatni szeretnének, hiszen a program értékelése, illetve a bevont vállalkozásoktól érkezett pozitív tapasztalatok alapján érdemes bővíteni és további energiát fektetni a fejlesztésbe. A bevezető után Szabó Szilárd, a Villa Nautica tulajdonosa beszélt a pályázatás során szerzett tapasztalatairól, szólt a nehézségekről is, ugyanakkor nyomatékosította, hogy a pályázati forrás nélkül nem tudták volna a bővítést, átalakítást és modernizálást elvégezni. A kezdeti nehézségeket legyűrve további fejlesztéseket terveznek – mondta. A beszélgetésen részt vett Zsiga Henrik író is, aki a Balatonról írt két kötetének születéséről, illetve az anyaggyűjtés nehézségeiről beszélt, megemlítve, hogy rendkívül jó kapcsolat alakított ki a BBKKE-val, hiszen az egyesület települései is szerepelnek a rendhagyó, ugyanakkor az eladások alapján igen sikeresnek számító könyvekben. A program következő helyszíne szintén Balatonalmádi volt, a csoport a Kézfogás Európa LEADER szoborparkot tekintette meg a Szent Erzsébet-ligetben. A kulturális feltöltekezés után a felsőörsi Gelléri pincészet nemrégiben átadott épületét tekintették meg a látogatók, akiket Antal Gyula tulajdonos avatott be a borkóstolás rejtelmeibe. A borász többek között azon véleményének adott hangot, hogy a pályáztatási rendszer nagyon bonyolult, sok esetben csúsztak a kifizetések, ami gondokat jelentett. A vendéglátást követően Hebling Zsolt, Alsóörs polgármester fogadta a csoportot a közelmúltban átadott Merse LEADER kultúrparkban, majd Várpalotán a térségi kertbarátokkal találkoztak, akik aktív tagjai az egyesületnek. A hosszú nap végén a Balaton Csillagvizsgáló LEADER Kultúrközpontban a litéri Szárazág tánccsoport, a fűzfői Ringató Balaton népdalkórus adott rövid műsort, a két hagyományőrző egyesület tagjai egyébként rendszeresen lépnek fel a LEADER csoport rendezvényein. Az program első napjának befejezéseképp Kalló Zoltán prímás vezetésével a Jávor Pál Nemzeti Cigányzenekar lépett fel. Az együttes a LEADER csoporttal együttműködve a térség 22 óvodájában tartott zenés foglalkozásokat, amellyel az volt a szervezők célja, hogy a legfogékonyabb korban lévő gyerekek közelebb kerüljenek más kultúrákhoz is.
A rendezvény második napja kapcsolódott az ötödik litéri Szilvaünnephez, ennek keretében ellátogattak és a helyiekkel együtt ünnepelték a vendégek a termelői piac első születésnapját. A mikrokonferencián Szedlák Attila polgármester helyi fejlesztéseket és terveket mutatta be előadásában, Szabó Gergely, Küngös község polgármestere pedig a Szent Kinga termelőiskola és éléstár programról adott tájékoztatót előadásában. A helyi Zöldág néptánccsoport színvonalas műsora után a közelben lévő Közparkba látogatott ki a csoport, majd a balatonfűzfői Föveny strandon végrehajtott fejlesztéseket tekintették meg, különösképpen az akadálymentes vízi bejáróra. Utolsó programként a csoport tagjai a kenesei Katica Pékség lekvárkészítő üzemébe látogattak, ahol a tulajdonos Gyenge Katalin tartott előadást az elmúlt évek fejlesztéseiről. A kétnapos rendezvényen részt vett a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal Veszprém Megyei Kirendeltségének vezetője és osztályvezetője, a Miniszterelnökség munkatársai, a Herman Ottó Intézet munkatársa, együttműködő HACS és munkaszervezet vezetői, munkatársai a Velencei-tó, a Völgyvidék és a Zalai dombhátak térségéből, együttműködő települések és szervezetek tagjai, képviselői. A két nap alatt több mint 200 résztvevő vett részt a programokon.

A rendezvénysorozat folytatására 2015. szeptember 19-én szombaton Balatonfüreden kerül sor, ahol a Turizmus regatta kísérő rendezvényeként helyi termék kiállítást és vásárt tart a Bakony és Balaton Keleti Kapuja LEADER HACS.
Facebook