Vissza
2014. november 28.
Hagyományteremtő szándékkal, az információk, illetve tapasztalatok kicserélése, a párbeszéd megteremtése érdekében rendezett a térség vállalkozói számára szakmai fórumot Bakony és Balaton Keleti Kapuja LEADER Helyi akciócsoport (BBKKE) valamint a Balatonfűzfői Vállalkozások és Civil Szerveződések Egyesülete (VÁCISZ) szerdán este a csillagvizsgálóban.
Sikeres vállalkozói fórum Balatonfűzfőn - bemutatkozott a minősítési rendszer
 A rendezvény sikerét jelzi, hogy a fórumon csaknem félszáz érdeklődő jelent meg.
A vendégeket Pergő Margit a BBKKE elnöke, Berhida város polgármestere köszöntötte, majd Kontics Ferencné a VÁCISZ tevékenységét és a LEADER forrásból megvalósult Balaton Csillagvizsgáló LEADER Kultúrközpontot mutatta be.
Meghívott előadóként dr. Markovszky György, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és lparkamara elnöke az érdekképviselet kérdéseiről, a szakképzési feladatok lehetőségekről és a 2014-2020-as pályázati tervekről tartott előadást. Többek között beszélt arról, hogy a kamara kiemelt feladata a gazdaság érdekeinek képviselete és érvényesítése a mindenkori kormányzattal szemben. A kamara a nyugati példák szerint akár államigazgatási feladatokat is átvehetne, így biztosítható lenne a folytonosság az ügyintézések tekintetében.
A szakképzés terén kiemelte a kamara által működtetett pályaorientációs programot, és a középfokú oktatási rendszer felülvizsgálatának fontosságát hangsúlyozta.
Élénk érdeklődés övezte az iparkamara elnökének a 2014-2020 közötti európai programozási időszakában nyíló vállalkozásfejlesztési lehetőségekről szóló beszámolóját. Markovszky György megjegyezte, hogy bár még mindig folyik a tervezés, ma már kijelenthető, hogy ebben a programozási időszakba elsősorban a gazdaságot erősítő, vállalkozásfejlesztő támogatási rendszerek és források kerülnek előtérbe. A vissza nem térítendő támogatások mellett a visszatérítendő konstrukciók szerepe is megnő. A kamara felkészült szakemberekkel áll a vállalkozók rendelkezésére a veszprémi, ajkai és pápai irodákban.
A rendezvényen Kontics Monika, a BBKKE munkaszervezetének vezetője bemutatta az általuk készített „Érték és minőség” közösségi marketing programot, és beszélt arról is, hogy egyesületük kiemelt célja a térség esélyeinek javítása, olyan szolgáltatások biztosításával, melyek a minőségi fejlesztéseket helyezik központba. A minősítési rendszer előnyei között felsorolta, a rendszeres professzionális közösségi marketing támogatást, a piaci megjelenés növelését, valamint a bizalmon alapuló kapcsolatok kialakításának esélyeit.
A vállalkozói est konzultációval zárult, illetve az érdeklődők megtekintették és megkóstolhatták a helyi termékekből készített ételeket, amelynek között olyan élelmiszereket is bemutattak, amelyek előállítói már tagjai a BBKKE minőségi rendszerének.
A VEKA-DI Kft. – Hotel Vivien közreműködésével megvalósult bemutatón a Küngösi Szent Kinga termelőiskola lekvár, savanyúság és lecsó termékeiből, a balatonkenesei Katica Pékség termékeiből, a balatonkenesei Pörc Magyar Delikát hús és sajtkészítményeiből, Altai Tibor balatonakarattyai méhéz mézeiből kóstolhattak a résztvevők.
A honlapokon található információk a szolgáltatóktól származnak, azok naprakészségéért a működtető felelősséget nem vállal. Kérdés esetén a kapcsolatot közvetlenül vegye fel a kiválasztott szolgáltatóval.
Megtalál minket
Legfrissebb hírek
Facebook